Smash Group köper den japanska organisationen Pancrase

Nu när Dream har lagt ner sin verksamhet så dyker det upp fler nyheter från den japanska MMA-scenen. Den före detta wrestling-organisationen Smash Group har köpt Pancrase. De höll en presskonferens under helgen där de offentliggjorde uppköpet. Målet för organisationen är nu att satsa på mer internationell marknadsföring för dess fighters och för organisationen.

Pancrase som grundades redan 1993 har varit den mest stabila organisationen i Japan. De har haft en bra grund, aldrig haft några stora skandaler eller några finansiella proble, och alltid haft en stabil publikkrets på alla sina galor. Men de har aldrig kunnat bli riktigt stora, organisationer så som Pride eller Dream har alltid tagit all stjärnglans. Men med båda dessa organisationer i graven, och med nya ägare, är det här den perfekta tidpunkten att expandera.

Andra ändringar som de planerar att göra är att ersätta den klassiska ringen till fördel för en bur, samt införa internationella MMA-regler för att få en mer internationell standard.

Hur långt dom faktiskt kommer att komma i och med det här är inget vi kan svara på nu. Men konkurrensen från stora organisationer så som Bellator och UFC är märkbar även här.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Pancrase
Profilbild på Redaktionen

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Jocke Gustafsson
  4 juni 2012 at 01:06

  Kul! Hoppas dem expanderar som organisation och inom PR. Hade varit kul att se någon som konkurrerar med UFC, framförallt som inte är amerikaner.

 • Baz3
  4 juni 2012 at 01:09

  Seems legit. Inte alls skumt att största konkurrenten försvinner precis före nya ägare köper upp Pancrase.

 • Owe Andersson
  4 juni 2012 at 01:11

  Det måste bara funka med en bra organisation i Japan, fightingens hemland.

 • Robin Stjernström
  4 juni 2012 at 03:16

  Hoppas de lyckas få upp stabilitet i det hela så det lever kvar, vore synd om det försvann!

 • Svara