Shungo Oyama går sin sista match för karriären på Pancrase 263

Den japanska veteranen gör sitt sista MMA framträdande den 7 december.

Efter en tretton år lång karriär, där vinster och förluster avlöst varandra har den forna Pride-, K-1– och Dream-veteranen beslutat sig för att tävla en sista gång innan han hänger upp handskarna. Det planerade mötet med Yuji SakuragiPancrase 263, den 7 december, blir Shungo Oyamas (14-18) sista match. Nyheten rapporterades först av MMAinAsia.

Shungo Oyama var en Sambo mästare och judoka som gick över till MMA, under höjden av sportens popularitet i Japan, för över ett decennium sedan. Han hoppade rakt in i Pride och tog alla matcher som erbjuds, på gott och ont.

Oyama inledde sin karriär med att ta sig an fruktade motståndare som pionjären Wallid Ismail och blivande legender som Wanderlei Silva, Mirko Cro Cop och Dan Henderson. Samma ihärdigt som drev honom till att gå in i ringen med några av de farligaste MMA-utövarna på planeten blev även en av hans främsta styrkor i sina matcher, vilket han visade upp i vinster över den berömde Renzo Gracie, den mycket större Vantijn Overeem och den forna welterviktsmästaren i UFC, Carlos Newton.

Hans intågande på den nyetablerade koreanska MMA-scenen 2011 blev hans slutliga triumf, efter att ha spenderat i princip hela karriären med ett matchfacit som innehöll fler förluster än vinster. Efter att ha besegrat Pride-veteranen Denis Kang i sin första match för Road FC, säkrade Oyama sin plats i Grand Prix-turneringen som skulle utse organisationens första mellanvikts-mästare. Efter två submission-vinster i första ronden på en och samma februariafton hade Oyama, efter över 10 års tappra försök, tagit hem ett bälte.

Kanske ännu viktigare var att för första gången på tio år så stod det jämnt mellan vinster och förluster i hans matchfacit.

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
PancrasePride FC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...