ROAD FC arrangerar annorlunda åttamanna-turnering – här är deltagarna

✅ Tar ett kapitel ur Japansk MMA och arrangerar en turnering med öppen viktklass

Japanska MMA-galor som K-1 Hero’s, PRIDE och DREAM har alltid varit kända för så kallade “freak fights” – och ibland till och med turneringar med samma tema.

Nu anammar den koreanska organisationen ROAD FC samma tankesätt och arrangerar en åttamanna-turnering – utan viktklasser, eller så kallad “open weight”.

Turneringen går av stapeln i Cadillac Arena i Peking, Kina den tolfte maj och kommer innehålla några av de “största” namnen inom MMA.

Här är deltagarna i ROAD FC:s turnering

Aorigele möter Bob Sapp

Aorigele “Heavyweight Supernova”

Den 23-årige kinesen har ett MMA-record på 6-3 och har vinster mot bland andra Bob Sapp och Kazuyuki Fujita. Aorigele är 188 cm lång och i matchen mot Fujita vägde han in på hela 356 pounds (ca 161 kg). Han kommer till turneringen med fyra raka vinster där just Fujita var hans senaste vinst, den elfte november förra året.

Aorigele har haft lite unika erfarenheter i MMA-buren, där han bland annat blev sparkad så hårt i kulorna att han började spy och var tvungen att uppsöka sjukhus.


Chris “Huggy Bear” Barnett

Den 31-årige amerikanen tränar med Jackson-Wink i Albuquerque, New Mexico och har ett MMA-record på 16-6. I sin senaste match i ROAD FC vägde han in på 285 lbs (ca 129 kg) – då han vann mot Gun Oh Shim. Barnett har dock bara en vinst på sina senaste fyra matcher.

Barnett har en bakgrund i Taekwondo och har vinster mot bland andra Travis Wiuff och Walt Harris.


Wu Lahan

Den tredje deltagaren i turneringen är kinesiske Sanda-mästaren Wu Lahan som har ett obesegrat MMA-record på 5-0. Den gigantiske kinesen är 195 cm lång och vägde i sin senaste match in på  249 lbs (ca 113 kg) och har vinster mot bland andra den japanske superlegenden och SUPER HULK TOURNAMENT-vinnaren Ikuhisa “Minowaman” Minowaunder specialregler i Ganryujima.


Jae-Hoon Kim

Den fjärde deltagaren som är officiell är 28-åriga Jae-Hoon Kim som har gått tre matcher i MMA och förlorat alla. Kim är 180 cm lång och vägde i sin senaste match in på 287 lbs (ca 130 kg). Kim har en förlust mot Aorigele som också deltar i turneringen.


Alexandru “Sandu” Lungu

Den rumänske judokan och kickboxaren Alexandru Lungu är 43 år gammal med ett MMA-record på 16-4 och han har vunnit sina senaste fyra matcher. Lungu har vägt in på över 300 lbs (136 kg) i alla sina matcher, trots att han bara är 183 cm lång.

I sin senaste match besegrade han en fighter med 4-10 i record men har under karriären vunnit matcher mot Siala “Mighty Mo” Siliga, Ruben “Warpath” Villareal och Tom “Big Cat” Erikson. Lungu gjorde sin MMA-debut i PRIDE mot James “The Colossus” Thompson 2005 och förlorade via knockout i första ronden.


Tre platser fortfarande öppna

Det finns fortfarande platser öppna i turneringen men enligt Bloodyelbow ska ytterligare en amerikan, en fransman och en australiensare/nya zeeländare även delta i turneringen.

Kvartsfinalerna drar igång den tolfte maj.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Road FCSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...