Rumble of the Kings kommer tillbaka med thaiboxningsgala

Det har gått fyra år sedan senaste “Rumble of the Kings”-galan, kampsportsgalor som drog storpublik. Nu är den tillbaka med en thaiboxningsgala.

För fyra år sedan lades Rumble of the Kings på is men i november är det dags igen då de arrangerar galan Awakening på Annexet i Stockholm den 25 november, rapporterar Budokampsport.se idag. Rumble of the Kings blev en riktig succé under åren med galor i bland annat Globen och blev även väl ansedd internationellt.

“Svenska Muay Thaiförbundet gav mig i uppdrag att kika på att få igång A-klassmatcher, eftersom vi har hållit på med det under en lång tid har vi också ganska bra kännedom även internationellt,” säger eventproducenten och matchmakern Kasra Ashhami. “Men vi har inte känt att det har funnits underlag att bygga en hel gala i Sverige igen – inte förrän nu. Svensk thaiboxning har vuxit mycket, även på damsidan.”

Det finns också en tanke med själva namnet på galan. Det är inte ett namn som är helt taget ur luften utan detta är faktiskt ett riktigt uppvaknande. Det har gått några år sedan sist så de har inte känt på den svenska kampsportsmarknaden sedan dess.

“Det skiljer sig. Vi är lite ringrostiga, vi har inte känt på marknaden på ett tag och det här ”uppvaknandet”, det gör vi utifrån just de förutsättningarna. Vi kliver in i en liten men elegant arena, satsar hårt på matchkvalitet kanske före dyr ljussättning och scenteknik och sen tar vi det därifrån. Mycket hänger förstås på hur det går för våra svenska stjärnor.”

Detta kan bli en mycket intressant gala då det enligt dem finns flera intressanta matchningar för galan.

“Ja, vi har fått till väldigt intressanta matchningar! Matcher som vi själva vill se vilket är rätt unikt då vi är ganska kräsna… Det är främst därför vi beslutade att köra.”

Ashhami har fått en riktig nytändning inför galan och han ser mycket fram emot hur galan blir.

“Jag både hatar och älskar detta. Det har ju ofta varit surt ekonomiskt, men samtidigt har jag ju brunnit för det här. Så visst, jag har saknat det och vi har under årens lopp fått en väldigt massa mail av fans att köra igång igen men samtidigt så har vi heller inte ansett att det funnits underlag till en bra professionell gala i våra mått, mätt. Men nu! Och visst ska det bli roligt.”

Vilka matchningar hoppas du på?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterRumble of the KingsSenaste NyttThaiboxningZ-Klistrad artikel

Svara