Alistair Overeem vs Fabricio Werdum

alistair-overeem-hammer
Om du säger något dumt kommer Greta här bli väldigt kinkig. Du vill inte göra Greta kinkig.

I nästan två år har Alistair Overeem suttit på sitt tungviktsbälte i Strikeforce. Han har ännu inte försvarat det officiellt men han har hunnit med 4 matcher utanför Strikeforce under tiden som gått. Där har han ökat sitt rekord på 4-0-1, där den enda No Contest han satte var genom att knäa Mirko “Cro Cop” Filipovic i pungen flertalet gånger.

I Strikeforces nästa gala den 15 augusti kommer det hela däremot ändras, han kommer sättas på prov mot den gamla Pride-stjärnan Fabricio Werdum som blev förkastad av UFC efter 4 matcher, med 2 vinster och 2 förluster. Werdum själv har inte gått någon match på snart ett år, hans senaste gala var UFC 90 då han gick en TKO-förlust mot Junior dos Santos. Dana White tog sedan fram saxen och klippte hans kontrakt och blev utkastad på gatan med orden “tack för den här tiden”.

Ok, de kanske inte sa det sista men jag tyckte det åtminstone lät fint. Det här är heller inte första gången de två möts, vid Pride Total Elimination Absolute gick de en match där Werdum sprang ut som vinnare. Nu har Werdum en chans att göra upp för sina förluster från den amerikanska organisationen och en favorit i repris från när de sist möttes, men mer till poängen – i och med denna match kommer Strikeforce-galan innehålla hela tre titelförsvar, plus en titelmatch och bara det är väldigt intressant.

På den kommande UFC 100, som ska vara deras mest episka gala någonsin så är det endast två titelförsvar, Strikeforce slår helt enkelt den största organisationen någonsin med ett två titelförsvar. Och inte nog med det, den ryktade galan ser faktiskt helt fantastiskt ut också:

  • Gina Carano vs. Cristiane Santos
  • Josh Thomson vs. Gilbert Melendez
  • Alistair Overeem vs. Fabricio Werdum
  • Nick Diaz vs. Joe Riggs
  • Erin Toughill vs. TBA
  • Poppies Martinez vs. TBA
  • Roger Gracie vs. TBA

Uppdatering: Diaz vs Riggs kommer också vara en titelmatch för welterviktsbältet. Nu är det alltså fyra titlar i spel under galans gång, take that UFC!

Kategorier
Strikeforce
8 Kommentarer

Svara