Cristiane “Cyborg” Santos vill möta Ronda Rousey i catchweight

Cristiane “Cyborg” Santos gick sin senaste match i slutet av september förra året och efteråt blev hon ertappad med anabola steroider i kroppen och stängdes av i ett år. Tiden för avstängningen är snart över och då tar den forna fjäderviktsmästaren sikte på den nuvarande bantamviktsmästare “Rowdy” Ronda Rousey och hoppas på match.

“Cyborg” är dock inte villig att gå ner hela vägen till bantamvikt utan föreslår en match i catchweight om 140 pounds.

“I really wanna fight Ronda. I really want to. She says bad things about me. I never say bad things about my opponent. I want to do my best in the octagon, and if she says she wants to fight me, she can come to my weight or at 140. She started at 145. And she’s running to 135. She’s running to not fight me. And after, she speaks a lot of shit about me. I want to fight her soon. I’m very excited to fight her. And when we’re in the octagon, we’ll see if she says anything. And if she says anything, I can punch her.”, säger Santos till The MMA Hour.

Strikeforce vd Scott Coker har i intervjuer antytt att det kan komma att bli match mellan Santos och Rousey men att det fanns en del saker att lösa innan en match. En av de sakerna är förmodligen det faktum att Rousey försvarar sin titel mot Sarah Kaufman för tillfället och det återstår att se om hon förblir mästare.

Är en match mellan Rousey och Santos något att hoppas på?

Kategorier
Strikeforce
16 Kommentarer
 • Kiltcalle
  14 August 2012 at 10:42

  Många superfights i catchweight på tal nu. Hade hellre sett Cyborg gå ned i vikt. Lite får hon väl ändå kämpa om hon ska vara få denna fight.

  • SamiMMA
   14 August 2012 at 05:41

   En person som är avstäng i doping är ingen superfight för någon!

   • Kiltcalle
    14 August 2012 at 08:16

    Nej, det är självklart. Matchen skulle utspela sig först efter avstängningen. En anledning till att jag hellre ser Cyborg gå ned i vikt är just för att hon inte ska ha någon fördel av doping. Det vore galet om hon fortsatte ta något preparat om hon ska droppa en viktklass.

 • Patrik Andersson
  14 August 2012 at 11:06

  Catchsex – Ronda tar test och Cyborg ger fan i det. Sounds fair?

 • Christian Skarman
  14 August 2012 at 12:47

  En match jag verkligen vill se!

 • ant00n
  14 August 2012 at 12:49

  Behåller Ronda bältet så tycker jag Cyborg borde gå ner till 135 så de blir titel fight! Klarar hon 140 tycker man hon borde klara 135! Förlorar Ronda bältet kan de ju lika gärna köra catchweight!

 • Kenny Starfighter
  14 August 2012 at 01:49

  Varför ska ronda gå med på att möta Cyborg i en catchweight? Låt henne banta bort lite ut av sina roidmuskler och låta kroppen vara utan roids ett tag. tror både hon och hennes kropp kommer må bättre ut av de. plus att de skulle bli en jämnare match mellan de 2

 • kazwei
  14 August 2012 at 01:49

  Nu råkar det vara så att Ronda har bältet, vill Cyborg möta henne får hon vackert gå ner några kilon. Mästaren ska inte anpassa sig efter motståndaren utan tvärtom!

 • Ola Skoglund
  14 August 2012 at 02:21

  Vad har detta med mma att göra? Tycker det är jävla synd när de som snackar mest får fighter (säger inte att det är så i detta specifika fall) men kolla på UFC med t ex Kosheck, Lesnar & Sonnen som är så fruktasvärt dåliga för att att få chanser på bältet tidigare för att de är snackare. Ser hellre på Joe Lauzon, Cub Swanson eller Wand, win or loose

  • Melker Wångdahl
   14 August 2012 at 04:07

   Håller med dig om att dom är mer underhållande men Lesnar tog bältet och Sonnen gjorde riktigt bra ifrån sig i första så bara snack var det ju inte.

 • Kirurgen
  14 August 2012 at 03:50

  ronda kommer bli demolerad av honom oavsett viktklass!!!

 • nid93
  14 August 2012 at 11:38

  Varför ska roidmonstret få komma och begära matcher? Han borde vara glad
  det bara blev ett år, och under tiden kurar han som fan för att
  Brasilien gör inga oannonserade tester.

 • Ronda Rousey: Om Cyborg vill möta mig så kan om sluta dopa sig och möta mig i bantamvikt | MMAnytt.se
  16 August 2012 at 08:13

  […] Ronda RouseyDen förre Strikeforce-mätaren i fjädervikt Cristiane ”Cyborg” Santos har tidigare sagt att hon kan tänka sig att möta ”Rowdy” Ronda Rousey i en catchweight-match. Hon menar på […]

 • Svara