Cristiane Santos avstängd och bötfälld för positivt dopingtest

Idag blev Cristiane “Cyborg” Santos avstängd på ett år och blev dömd till böter av Califonia State Athletic Commission. Anledningen är att Santos testade positivt för stanozolol metaboliter efter hennes match mot Hiroki Yamanaka den 17 december. Under mötet tog Santos fullt ansvar för det positiva testet.

I made a mistake, I do not condone the use of performance enhancing drugs in MMA, sa Santos under förhöret.

Santos och hennes advokat försökte få ner straffet till sex månader och de hade en i kommissionen med sig. Resten av kommissionen var av motsatt åsikt och tyckte inte att hennes erkännande var en ursäkt för att Santos skulle få straffet sänkt då hon fortfarande tagit otillåtna substanser.

Intentionally or unintentionally, the opponent was put in undue danger at that match, säger VanBuren Lemons en av medlemmarna i CSAC om varför kommissionen valde att stänga av Santos och ge henne böter.

Bob Bartlett, Santos advokat förklarade för kommissionen att substansen som testet reagerade på skulle hjälpa Santos att gå ner i vikt och det var därför hon hade det i kroppen, något Santos själv sa i ett uttalande direkt följande det positiva testet. Barlett sa också att Santos var tänkt att gå match i juni eller juli, förmodligen för Strikeforce, och att avstängningen skulle vara förödande för den 26-åriga fightern. I slutändan verkställdes domen efter en motion att upprätthålla den.

Santos (10-1 MMA, 3-0 SF) tog hennes elfte raka vinst, femte raka i Strikeforce, med knocken på Yamanaka efter 16 sekunder i San Diego. Matchen var Santos tredje  för att försvara titeln och var hennes första match på 18 månader för Strikeforce på grund av kontraktsbråk. Santos har vunnit över tufft motstånd med nio knock outer på elva vinster och har många gånger misstänkts för att ha tagit steroider, men hon har inte testat positivt på något test innan det efter matchen mot Yamanaka.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Strikeforce
3 Kommentarer
 • ”Cyborg” Santos blev eskorterad ut under Strikeforce: Rousey vs Kaufman: ”Det var respektlöst” | MMAnytt.se
  23 August 2012 at 08:59

  […] Santos var på plats i publiken för Strikeforce: Rousey vs Kaufman men då hon är för närvarande avstängd var hennes närvaro inte uppskattad. Det resulterade i att personal från Strikeforce bad henne att […]

 • Cris Cyborg möter Ediane Gomes på Invicta FC 5 | MMAnytt.se
  18 March 2013 at 09:52

  […] Hiroko Yamanaka via knockout redan i den första ronden. Matchen slutade senare i no contest då Cris testade positivt för stanozolol vilket är en anabolisk steroid. Hon hade innan det sedan förlusten i MMA-debuten 2005 vunnit tio […]

 • Marloes Coenen tror ”Cyborg” har rent mjöl i påsen numera | MMAnytt.se
  5 May 2013 at 08:07

  […] att ”Cyborg” testat positivt för anabola steroider har hennes tidigare framgångar ifrågasatts från flera håll. Coenen är övertygad om att hon […]

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...