Dan Henderson skriver kontrakt med Strikeforce

dan-henderson-website
Henderson försöker se ut som Dana White innan han tappade sitt hår, med varierande framgång.

Det här kommer göra UFCs VD Dana White lack. Förbered er på en skitsnackarkampanj om att Dan Henderson alltid var skitdålig, att han aldrig var lojal att hans tänder är snea och liknande detaljer, för Dan Henderson har skrivit ett kontrakt med Strikeforce. I lördags skrev han sin signatur på ett papper som binder honom till organisationen för 4 matcher och 16 månader. Och om vi inte räknar med Fedor Emelianenko var troligen det här det största slaget som Strikeforce kunde göra mot UFC.

Henderson lämnar nu alltså UFC med ett matchrekord på 3-2 och det sista han åstadkom i organisationen var knocken som hördes hela vägen bort till England genom Michael Bispings käke. För besväret så kammade han hem en Knockout of the Night-bonus på 100 000 dollars, vilket gjorde honom till en väldigt glad 39-åring. Men det var också hans sista match på kontraktet tillsammans med UFC, och han var efter det fri att förhandla om sitt kontrakt.

Det var precis det han gjorde, och gjorde det med råge. Han försökte peppra på räkningen UFC skulle få efter varje gala ganska rejält och det gjorde att de satte på bromsarna och tackade nej. Henderson gick då vidare för att förhandla med Strikeforce samt lite andra organisationer och det verkar ha gått bra. Enligt kontrakten UFC för med deras fighters är att de alltid ska ha möjligheten att matcha erbjudanden från andra organisationer, något de inte verkade vara villiga att göra i detta läge.

Tack till Crisse, Peppe, Dwid och Tom för tipsen.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Strikeforce
25 Kommentarer

Svara