Dana White: “Vi räknar med att få in Gilbert Melendez i UFC så fort som möjligt”

UFC rensar för tillfället Strikeforce på talanger, och nästa person som ser ut att fly fältet är Strikeforces lättviktsmästare Gilbert Melendez. Åtminstone om UFCs VD Dana White får bestämma.

“We do want to bring Gilbert Melendez over and we’re looking at it right now,” säger White.

Det här blir i så fall den fjärde mästaren som UFC har tagit över kontraktet med, efter att Dan Henderson, Alistair Overeem och Nick Diaz alla hoppat över till den lite större organisationen. Men alla har inte fått möjligheten att ta ett bälte direkt. Faktum är att det bara varit Nick Diaz som fick titelchansen på en gång, men sedan sumpade den genom att inte dyka upp på diverse presskonferenser. Melendez som är i samma team som Diaz lär inte göra samma misstag, och ser även ut som att han kan få en titelchans när han byter hem.

“[The title shot] is a possibility,” fortsätter Dana. “The thing is with that division, it’s so stacked, there are a lot of possibilities. We’ll see what happens with the timing.”

Det här betyder att Strikeforce egentligen är mer eller mindre ett sjunkande skepp, och att förlora den ena titelhållaren efter den andra knappast hjälper. Men sen verkar inte Strikeforces ägare Zuffa vara speciellt intresserade av att rädda organisationen heller. När deras kontrakt med Showtime går ut under 2014 så lär Strikeforce illa kvickt bli inmatade i UFC.

Men tills dess kommer UFC ha fått in en hel del talanger, och möjligheten att sätta ihop en hel del intressanta matcher.

Tack till Housain för tipset.

Kategorier
Strikeforce
22 Kommentarer

Svara