Fedor borta mellan fyra till sex månader, Overeem bör börja träna

fedor_injured

Alla gick inte hem som vinnare efter matchen mellan Fedor Emelianenko och Brett Rogers i lördags. Bland annat Fedors tumme och hans näsa var mindre lyckliga för omständigheterna. Brett Rogers hade jabbat sönder Fedors näsa medans Fedors hand inte gick sönder förrens i slutet av matchen när Rogers gjorde sitt bästa för att försvara sig.

Fedor fick en läkarkontroll direkt efter matchen och på söndagen åkte han in till sjukhuset för att få det hela gipsat. Det var förstås inte hela handen utan den vänstra tummen som tog den största smällen, vid det här laget bör skarpa hjärnor upptäckt att bilden jag använder är från förra året och visar Fedors högra hand i gips. Men hur länge stannar han ute ur spelet då? Strikeforces VD Scott Coker berättar bland annat om det.

“Handskadan kommer troligen från slaget han gav Brett på mattan i slutet av matchen,” säger Coker. “Vi har hört att han kan vara borta i mellan fyra till sex månader.

Absolut, det hänger vi med om, man måste låta sina sår läka ordentligt. För det sämsta du kan göra är att möta din nästa motståndare med störande skador som gör att man inte kan koncentrera sig. Men på tal om det, vem är Fedors nästa motståndare då?

“Alistair Overeem kommer ha ett huvudevent i Strikeforce på Showtime tidigt nästa år, och han är favoriten för bli Emelianenkos nästa motståndare”, säger Coker.

Spännande, så Overeem är på väg tillbaka till ett Amerikanskt event, vem kunde tro det?

Uppdatering: Sherdog rättar oss och säger att det inte alls var en speciellt allvarlig skada. Fedor kommer ha en gipsad hand i 4-6 veckor och kommer troligen kunna använda den i träning direkt efter det. Näsan är heller inte bruten utan han hade bara åkt på ett sår som inte ville sluta blöda. Han hade fått samma sår när han tränat med sin bror Alexander Emelianenko under sommaren. Så en match mellan Overeem och Fedor kan bli en verklighet tidigt under nästa år.

Kategorier
Strikeforce
5 Kommentarer

Svara