Gilbert Melendez skadad, Strikeforce ställer in Strikeforce: Melendez vs Healy

Med inställningen av UFC 151 färskt i minnet så gör Strikeforce idag samma sak. Även denna gång är det på grund av att en deltagare i huvudeventet har skadat sig. I ett pressmeddelande meddelar organisationen att Gilbert Melendez har skadat sig under träningen och tvingats dra sig ur titelmatchen mot Pat Healy. Men utan Melendez så är inte Showtime villiga att visa Strikeforce: Melendez vs Healy, som skulle gått den 29 september, på TV. Strikeforce svarar då med att helt enkelt ställa in galan.

“When Showtime informed us that it would not be airing the event, we made the difficult decision to cancel Saturday’s card in Sacramento,” säger Strikeforces VD Scott Coker i ett pressmeddelande. “Without a television partner, we simply could not move forward with this event. We wish Gilbert a speedy recovery and will work diligently and quickly to reschedule the fighters affected by this news on upcoming cards.”

Det här är den andra Zuffa-baserade organisationen som ställer in en gala på mindre än en månad. Båda gångerna på grund av att någon i huvudeventet skadat sig. De som köpt biljetter till galan kommer att kunna återfå sina pengar. Men vad som händer med deltagarna på matchkortet är i dagsläget oklart.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Strikeforce

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • Kiltcalle
  24 September 2012 at 08:09

  De måste ha ett dåligt avtal med showtime om showtime bara kan ställa in sådär.

 • Kenny Starfighter
  24 September 2012 at 08:51

  Damn you Jones! you have started a new trend!
  Känns faktiskt som de, kanske inte trend men innan har de aldrig hänt hos en större organisation, nu gör dom de 2 ggr. De har liksom insett att de går att ställa in ett event….

 • Claes Marklund
  24 September 2012 at 09:58

  haha den nya trenden, ställa in hela event… :/

 • PappaKeno
  24 September 2012 at 10:32

  Inte lika stor skräll att Strikeforce får lov att ställa in…finns för få fighters med kvalite inom Strikeforce eftersom UFC dammsuger världen på talang!

 • ChuteBoxe
  24 September 2012 at 01:07

  LOL. Vilket jävla skämt. Börjar på riktigt bli en jävla cirkus detta.

 • Patrik Andersson
  24 September 2012 at 03:17

  Försöker minnas senast jag var peppad inför en SF gala.. Är mer intresserad av Lorenz än av Gilbert. Gil har inget att hämta i SF, men kontrakt är ävl kontrakt antar jag.

 • juelz
  24 September 2012 at 06:01

  Strikeforce kan lika gärna ställa in helt och lägga ner… Det formatet som dem kör nu håller inte, Hade kanske varit mer intressant om dem enbart kört turneringar likt Bellator. Deras mästarbälte är ju ett skämt, Det hade varit mer prestige i det om det varit ett GP(Grand Prix) bälte.

 • Bild på Gilbert Melendez skadade axel | MMAnytt.se
  25 September 2012 at 08:44

  […] Jake Shields (@jakeshieldsajj) september 25, 2012Att förvänta sig att en axel ska bära en hel gala är att kräva för mycket.Får du inte nog om att prata MMA? Häng med i MMAnytts chatt på […]

 • Fighters erhåller lön för inställda Strikeforce: Melendez vs. Healy | MMAnytt.se
  26 September 2012 at 07:51

  […] vs. Healy på grund av en skada så valde deras TV-partner Showtime att inte visa galan på TV. Detta var oacceptabelt för Strikeforce, och inställningen av galan var ett faktum. Men det är lätt att glömma att detta främst påverkar de övriga deltagarna på matchkortet, […]

 • Gilbert Melendez berättar om sin skada | MMAnytt.se
  27 September 2012 at 09:45

  […] det stod klart att Gilbert ”El Niño” Melendez hade skadat sig resulterade det i att en hel gala ställdes in för Strikeforce. Svårt att tro att ”torn stuff” hos en man kan ställa till det så […]

 • Rykte: Strikeforce stänger igen dörrarna | MMAnytt.se
  9 October 2012 at 08:04

  […] är intresserade av att visa deras galor live. Ryktet kommer nu dessutom bara två veckor efter att Strikeforce: Melendez vs Healy blev inställt, och dessutom efter att Frank Mir dragit sig ur matchen mot Daniel Cormier i Strikeforce kommande […]

 • Svara