MMAnytt intervjuar Victor Cheng

victor_cheng
Bild från Victor Chengs hemsida.

Det var länge sedan vi hörde något från Victor Cheng som i våras tog Frank Shamrocks Strikeforce-uttagningar med storm. Vi trodde först att han skulle vara med vid Strikeforce Challengers-galan som gick den 25 september, men hans namn lös med sin frånvaro.

I en telefonintervju med honom kom det dock fram att hans nästa match är den 6 november på underkortet på Strikeforce Challengers: Evangelista vs Gurgel. Victors motståndare är dock inte satt ännu vilket gör att hans match fortfarande är inofficiell. Om han vinner den matchen kommer han sedan att gå en till gala i januari om han håller sig skadefri.

Det och mycket mer berättar Victor Cheng i den exklusiva intervjun nedan.

Du nämnde att du precis kommit hem från USA, hur var träningen där borta varit?
Jag var över och tränade med teamet för första gången. Sen hade vi också kontraktsskrivning [med Strikeforce] och jag var tvungen att fixa licensen hos Kaliforniens idrottskommission så man kan gå matcher i USA.

Så du har en kommande match på gång?
Ja, dom säger det. Matchen är inte officiell än men de har sagt 6 november på Strikeforce Challengers.

Oj, jaha va kul!
Ja, det är en undercard-match då. I mitt kontrakt får jag tre matcher som bygger på att jag vinner dom matcherna jag går då.

Ok, ungefär som UFCs kontrakt då antar jag?
Ja, ungefär det upplägget. Jag börjar med två undercard-matcher och den tredje matchen blir då en match på huvudkortet. Och vinner jag den här första matchen så är det en planerad gala i januari, och vinner jag den då så blir det ytterligare en till match.

Vet du vilken din första motståndare är?
Nej, det är det som inte är klart då, det är därför matchen inte är officiell. Ja, inget är ännu annonserat ännu så att säga men jag har fått klartecken att jag har en match den 6 november.

Hur länge var du borta i USA?
Denna gång var jag borta i två veckor och tränade hos Frank Shamrock då. Det var i stort sätt det jag gjorde 6 till 8 timmar om dagen med några pauser där emellan. Men det var fantastiskt roligt att fokusera bara på sin träning utan allt runtomkring.

Det låter ju alldeles underbart. Kommer du fortsätta träna i USA eller är det Sverige nu som gäller?
Längre fram kommer jag nog vara tvungen att träna i USA. Men det beror ju helt och hållet på hur det går. Om det går jättebra för mig i USA och jag får bra matcher, bra sponsorer så kommer ju den möjligheten att finnas. Då kan jag tänka mig att träna där en period, men om det inte skulle gå med sponsorer så kommer inte den möjligheten att finnas där om man säger så.

Vi håller tummarna för dig.
Ja det är fantastiskt spännande, det är mycket som kan hända och tja, allting bygger ju på att man vinner det man ställer upp i kan man säga.

Precis, det är mycket press  inblandat i det här. Hur hanterar man en sådan sak?
Jag vet inte. Jag tror det är att man bara får gilla läget, att man gör det för att man tycker det är roligt. Och sen att inte ta det med för stort allvar heller, att man är medveten om att det finns andra grejer förutom idrotten. Skulle jag inte syssla med MMA så skulle jag ha ett bra liv ändå.

Ja det tror jag är en sund inställning.
Jo, jag tror det är väldigt viktigt. Jag har träffat proffsfighters i USA nu, och dom har inget annat än MMA där. Det är det enda de satsar på, den enda vägen att lyckas i livet för dom. Då blir det ju en helt annan press och det vet jag inte om jag hade varit så bekväm med.

Så vad skulle du göra om du inte höll på med MMA?
Ja, det vet jag inte riktigt. Jag hade antagligen börjat plugga med en gång. MMAn är väl egentligen ursäkten att jag inte pluggar idag.

Haha, ja det var ju en ganska bra ursäkt.
Ja, precis precis. Nä, men jag tror det blir så. Skulle man inte syssla med det så skulle man ha andra prioriteringar och sådär. Sen har jag ju min familj bakom mig och goda vänner och sådär. Det känns tryggt att ha det att kunna falla tillbaka på.

Så hur är det med dieten när du tränar och så? Finns det några speciella saker du äter för att hålla vikten?
Nej, det vill jag inte påstå. Jag har två lunchrestauranger i Kungälv där jag bor då som sponsrar mig där jag går och käkar. Alltså, jag har ju 10 kilo jag måste droppa inför min match, och jag är inte bra på att banta.

Det jag gör är att dra ner på kosten helt enkelt, en eller två veckor innan så känner jag in första veckan. Sen sista veckan så tokbantar jag. Det är ju egentligen inte bra då man tappar mycket muskler och man tappar mycket energi på det sättet men samtidigt så ja… Jag har inte hittat rutinen för det egentligen, hehe.

Men det kanske kommer till andra eller tredje matchen då?
Jo, jag snackade med en bodybuilder igår som precis vunnit SM här och han hade ju sin deffning på tre och en halv månad. För det är ju väldigt viktigt för dom att de inte tappar muskler och att de håller sig fräscha. Man borde ju ta efter och kanske tänka mer på vad man äter.

Jo, inget McDonalds.
Nej, McDonalds och pizza håller jag mig ifrån. Men man gillar ju pasta, man gillar ju stora biffar och sådär va. Det kommer man ju inte ifrån. Och att sätta det åt sidan och ta en sallad emellanåt, det är väl det man borde göra men det är ju inte alltid det man känner för.

Hur är det med alkohol då? Är du ute och festar och dricker ibland?
Nej, det är otroligt sällan. Efter mina matcher och så kan det bli så att man går ut och tar sig ett par glas. Men utöver det är det aldrig någon alkohol. Jag tycker det påverkar min kropp alldeles för mycket, så det är inte värt det. Men sen så tycker jag det är viktigt att man kommer ut lite. Emellanåt går ut lite med kompisar på nattklubbar och har lite roligt utanför mattan.

Jo precis, all work and no play.
Jo, att gå ut med polarna och festa utan att dricka det blir ju ändå ett avbrott i sin träning och att man då kanske kommer hem lite tidigare.

Har du någon kontakt med andra större svenska fighters? Alexander Gustafsson som ska bort till UFC 105, Bielkheden, Eklund, Musse Hasselvall kanske?
Nej, jag har inte någon kontakt med dom så. Alexander tränar ju på Gladius och jag har ju träffat honom när han varit här i Göteborg, men jag vet inte riktigt varför men det brukar inte bli så att jag har umgänge med fighters.

Det kanske är skönt att hålla privatlivet och fightinglivet isär?
Jo, jag tycker det är ganska skönt. Det är ju väldigt mycket kampsport och det är viktigt att man får avbrott därifrån. Sen har jag ju väldigt goda vänner inom kampsporten som Joakim Västholm, min kompis, som jag umgås med dagligen. Reza, min coach, och Peter Enblom träffar jag emellanåt samt tränar med och så. Men, ja, de andra gubbarna från Stockholm, det blir ju inte att man har den kontakten.

Har du några förebilder inom sporten?
Ja, ja, absolut. Jag har många förebilder. Nu när jag varit och tränat i USA så måste jag säga Frank Shamrock. Han är ju en fantastisk kille att träna för han är väldigt pedagogisk och sprider en positiv energi som ingen annan, så det är kul.

Du lärde dig mycket från honom låter det som?
Jo men det gör man ju. Han har en speciell syn på MMA och det är något som passar mig väldigt mycket. Ja, det är svårt att förklara, men han är väldigt speciell det är han och det är jätteroligt att träna med honom.

Så var ser du dig själv om 3 år?
Det är väl antingen-eller antar jag. Går allt som det ska så är det kanske så att man befinner sig i USA och man fightas professionellt. Om inte så kanske man pluggar, jobbar hemma och lever här – det vanliga svenssonlivet. Kanske något barn, och man kanske har gift sig.

Låter bra vilket som. Innan vi avslutar, är det någon du skulle vilja tacka?
Dom jag har att tacka är dom som är i min närhet. Min familj, min flickvän, de som är i mitt team och hjälper mig med min utveckling. Dom är anledningen till att jag är där jag är idag då. Och det är ju jätteroligt att man fått den uppmärksamheten från dom som gillar MMA i Sverige.

Det är alltid kul när någon lyckas på andra sidan Atlanten och det ger vi förstås uppmärksamhet. Jag följer dig mer än gärna vidare i karriären. Tack för intervjun Victor.
Ja absolut, tack så mycket.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Strikeforce
15 Kommentarer

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...