Sanningen om Fedors ord om avslut samt reflektioner


Mannen, myten, legenden, den svåröversatte mumlaren

Redan sen den dagen det blev känt att Fedor blivit uppskriven på en lista för politiker som ska försöka bli senater (något som Fedor själv menar är gjort av annan än honom själv) så har snacket gått på olika sidor, med MiddleEasy i spetsen, att Fedor kanske ska lägga av snart. När det sedan nu var en presskonferens på telefon angående Werdum vs. Fedor så dök det upp helt skilda meningar vad Fedor sa. Jag lyssnade på inspelningen och rapporterade det som översättaren sa att Fedor ska ha sagt.

En del sidor rapporterade dock annorlunda, nämligen att Fedor ska ha sagt att han funderar mer och mer på att hänga upp handskarna. Steven Bash, översättaren, har fått rätt rejäl kritik för sin översättning men min ryske kompis Dimitrij förklarar att det är svårt att översätta ryska snabbt och ännu svårare när det mumlas fram via dålig telefonlänk.

Uppdatering: Okej, bokstäverna ville inte bli annat än frågetecken här så följ länken om ni vill se de krylliska transkribtionen. Länk.
Där har ni som kan ryska lite ögongodis. Enligt Dimitrij är det tydligt när han läser att Fedor faktiskt sa (vilket inte översattes) i slutet att han känner sig bra, att han vill signa ett nytt kontrakt. Men också att han mer och mer tänker på att dra sig tillbaka. Men Dimitrij, som lyssnat på inspelningen, säger också att det var ungefär fem till sex gånger också under samtalet som Fedor sa att han inte hade några planer på att sluta inom kort! När man tar ut en rad eller en mening kan det lätt vinklas rätt snyggt åt det håll man önksar. MiddleEasy visar återigen att man ska vara försiktig med deras nyheter, men att dom ändå i sin vilja till scoop kan råka på något intressant en gång på tio ungefär.


Läs mer efter hoppet om vad Fedor faktiskt (lyssna om du vill) sa samt mina reflektioner kring situationen och utsvävning om Karelin, Overeem och Gardner…
Det som är synd är att flera sidor hakar på sånt här och skriver stort att Fedor ska lägga av osv. Fakta är att han funderar i dom tankarna men säger till flera media att han slutar den dagen han inte längre känner sig lika effektiv. Personligen tror jag det är enkelt. Fedor måste hamna i ett sammanhang där han sportsligt utmanas och upplever något stort. Det skedde i Pride, det skedde i Affliction. Tyvärr är det alltid ett möjligt problem med överlägsna idrottsmän att de blir mätta en dag. Jag tror inte matcher som drar ut på tiden mot sådana som Werdum gör Fedor hungrig faktiskt. Det vore djupt tragiskt om han förlorar på grund av att han inte längre känner motivationen.

Många ropar efter Overeem och det är förstås den mest uppenbara fighten om Fedor tar sig förbi Werdum. Overeems förändring, från en elitfighter som dock inte slog de bästa i lätt tungvikt till en fighter som ser fantastisk ut i tungvikt, är debatterad och ännu har han inte testats mot de allra bästa. Overeem har allting att vinna på en match mot Fedor. Skulle Fedor förlora en sådan match kanske motivationen försvinner, men man får hoppas att det i sådana fall snarare ger Fedor motivation.

Lyssna på presscallen här.


Ännu en bild på Putin på MMAnytt, nu får jag skärpa mig, jo för
den som inte redan fattar så är den lite större killen Karelin

Mina tankar går inte helt otippat till Aleksander Karelin, världens bästa brottare genom tiderna (som man känner till). Karelin förlorade inte en enda poäng på tretton års tävlan och så på OS 2000 mötte han Rulon Gardner i finalen och en ny regel gav Rulon en poäng som också tillsist gav honom matchen.

Lite cool kurriosa om Rulon Gardner:

Att det inte görs en film om den här killen är nästan otroligt! Inte nog med att han slog Karelin på en poäng mot noll så prövade han lyckan i MMA. Rulon kunde inget om stående kamp alls men lyckades med tygnd och brottarskills vinna över Hidehiko Yoshida på poäng. Men just den “detaljen” skulle man kunna ta bort egentligen då den här killen haft lika många liv som en katt. I skolan skadades han av en pil, 2002 blev han strandad i vildmarken efter att ha varit ute och åkt på sin snöscooter vilket resulterade i en amputerad tå. 2004 körde en bil in i honom när han åkte motorcykel. Februari 2007 kraschade Gardner och två till ett privatplan ner i Lake Powell. De överlevde kraschen men fick sen simma i 7-gradigt vatten i över en timme. De klarade sig med nöd och näppe över natten utan något skydd alls i -2 grader. Turen var på deras sida då en fiskare hittade dom sen kommande morgon och räddare deras liv. Det var en nyhet som kablades ut över världen.
Hans ena dotter dog 1990 i en bilolycka och han har varit gift fyra gånger. Snacka om unikt liv!

Kommer Fedor en dag bli lika accepterad, likt Karelin, som den bästa i sin sport?


Rulon – Mannen med lika många liv som en katt

Kategorier
NyheterStrikeforce
29 Kommentarer

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...