Strikeforce: Evolution ikväll

cungle
Le siktar högt

Inte så lång tid kvar nu…

Det är nu bara timmar kvar till Strikeforce: Evolution. Invägningen klarades finfint igår och det är ett helt klart intressant huvudkort som avslutas med Cung Les efterlängtade återkomst mot Scott Smith. Lättviktsbältet står på spel när interimbältet och det riktiga bältet ska bli ett. Det handlar om en rematch mellan Josh Thomson och Gilbert Melendez. The California State Athletic Commission tillåter bara ett försök på vågen och därför får man alltså inte först väga sig med shorts och sen utan. Den regeln ledde till att både Gilbert och Josh strippade direkt.

Brottaren, mmafightern och den republikanske politikern Matt Lindland försöker så gott han kan att tvätta bort minnet av honom knockad av Vitor Belfort i Affliction. Han möter riktigt tufft motstånd i Ronaldo “Jacare” Souza (10-2) som tidigare i år ledde mot Jason Miller i första ronden (så länge den varade), men matchen bröts efter det att Jacare fick ett cut av en otillåten fotbollsspark. Det var en rematch, deras möte 2008 slutade med att Jacare slog Miller markant på poäng. Jacare förlorade förvisso sin första MMAmatch 2003, men gick då in i den matchen utan någon standup att tala om. Efter det vann han 10 matcher i rad tills dess han möte Gegard Mousasi i Dream 6: Middleweight Grand-Prix Final. Gegard låg på rygg och bara 2 minuter in i matchen fick han in en uppspark på Jacare som slutade med en knockout.

Jacare har tidigare i höst hoppat in för skadade Roger Gracie i ADCC för en match mot Robert Drysdale. Den första matchen på huvudkortet är den mellan Muhammed “King Mo” Lawal vs. Mike Whitehead.

King Mo har bara fightats fem gånger (5-0) i mma, men gjort det väldigt övertygande och i flera viktklasser. Nu är det dags för tungvikt. Mike Whitehead har vunnit 15 av sina senaste 16 matcher och sist vann han mot Kevin Randlemann.

Med erfarenhet från TUF (2), UFC, IFL och flera andra organisationer är Whithead utan tvekan den mest erfarna. Matchen kan bli högintressant.

Såhär mycket vägde kämparna in

Huvudkortet

 • Cung Le (184) vs. Scott Smith (185.5)
 • Josh Thomson (153) vs. Gilbert Melendez (154)
 • Matt Lindland (185.25) vs. Ronald “Jacare” Souza (185.5)
 • Muhammed “King Mo” Lawal (218.5) vs. Mike Whitehead (261.5)

Underkortet

 • Antwain Britt (205.5) vs. Scott Lighty (203)
 • Daisuke Nakamura (154.5) vs. Justin Wilcox (155.5)
 • David Douglas (156)* vs. Bobby Stack (153.75)
 • Alex Crispim (145.5)* vs. A.J. Fonseca (143.25)

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Strikeforce
24 Kommentarer

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...