Strikeforce: Rousey vs Kaufman – Redaktionstipset

Denna gång för redaktionstipset inför Strikeforce: Rousey vs Kaufman blir det bara jag, Patrick Jenkinson, som spekulerar hur det kommer att gå under nattens gala som en bas för en fortsatt diskussion med MMAnytts läsare.

Ronda Rousey (1.15) vs Sarah Kaufman (4.80)

När jag tittade på oddsen förra veckan inför UFC 150 såg jag att man kunde få fem gånger pengarna om man valde att sätta en slant på Buddy Roberts. Inte en chans var min reaktion. Idag är det ungefär samma odds på Sarah Kaufman och reaktionen blev inte den samma och jag satte faktiskt en slant på henne för jag tycker att hon är grymt underskattad inför denna match. Vi pratar faktiskt om en fajter som gått sexton matcher och bara förlorat en gång. Hon har vassa händer och har avslutat 67% av sina motståndare via knockout eller teknisk knockout, hon har stabil brottning och till det brunt bälte i BJJ.

Men fröet till oro kommer ju när man ser att Kaufmans enda förlust kommer mot Marloes Coenen via armbar. Valet av submission som obesegrade Rousey vunnit alla sina tre amatörmatcher med och alla fem professionella. För det är vad hon gör, hon tar tag i sin motståndare och kastar eller sliter ner dem till mattan och där är man i “hennes värld” med hennes egna ord. Förmodligen har hon sedan förra matcher även utvecklats stående så att förmågan att ta sig fram till önskat läge blir snyggare. Mycket talar för att det som hänt åtta gånger tidigare kommer att hända även i natt.

Vinnare: Ronda Rousey via submission i rond 2.

Ronaldo Souza (1.18) vs Derek Brunson (4.40)

Brunson må ha vunnit nio av tio matcher i sin karriär men han är ju inte i närheten av att vara i “Jacares” klass. Detta är i mina ögon en mindre bra matchning där Souza kommer utnyttja sin övertag i grappling för att dra ner till mattan och avsluta via submission så snabbt som möjligt för att vara hel för att ta en match till i år. Det som talar emot det är att Brunson har en stark brottningsbakgrund och kommer kunna styra matchen på så sätt, men det handlar i så fall bara om att han ska hålla “Jacare” av sig snarare än att han kommer att vinna.

Vinnare: Ronaldo “Jacare” Souza via submission i rond 1.

Roger Bowling (3.10) vs Tarec Saffiedine (1.33)

Det är väl ungefär från och med här jag ska sluta hävda att jag är lika insatt, men jag kan fortfarande ha en åsikt! :)

Det jag däremot vet är att Bobby Voelker lyckades hitta öppningar som gjorde att Bowling förlorade via teknisk knockout vid båda deras möten. Saffiedine är stabil stående, även om enbart en av hans vinster kommit via teknisk knockout, och jag tror att han kommer ha övertaget där och ta hem matchen via beslut då han inte kommer lyckas fullt ut med samma bedrift som Voelker.

Vinnare: Tarec Saffiedine via domslut.

Lumumba Sayers (1.30) vs Anthony Smith (3.25)

Det kommer bli massiva utväxlingar med nävarna och den som orkar mest och längst kommer stå som vinnare. Det talar för att Sayers kommer vara den personen trots att han faktiskt tog till en submission för att avsluta i senaste matchen mot Scott “Stålhänderna” Smith.

Vinnare: Lumumba Sayers via TKO i rond 2.

Ovince St. Preux (1.19) vs TJ Cook (4.25)

Jag minns inte TJ Cooks matcher, men det handlar väl mest om att jag börjar bli gammal och att jag ser på allt för mycket för att hålla allt i huvudet. Men jag minns OSP vilket också kan handla om hans namn delvis. Men främst är det för att han gick tre hela ronder mot Gegard Mousasi förra året i en match där han i alla fall på domarnas kort tog hem en rond mot den tidigare DREAM-mästaren. En sådan erfarenhet ger extra fart in i nästa match även om det var en förlust.

Vinnare: Ovince St. Preux via domslut.

Alla odds är hämtade från vår samarbetspartner Betsafe.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Strikeforce
11 Kommentarer
 • Skalle
  18 August 2012 at 02:08

  Om man ser till oddsen så skulle man ju nästan kunna tro att alla matcher skulle vara en mismatch??

  • magicfrilla
   18 August 2012 at 02:30

   Word!

  • yonsson
   18 August 2012 at 02:43

   EXAKT vad jag tänkte skriva. Och det finns nog en viss sanning där.

 • magicfrilla
  18 August 2012 at 02:30

  Jag vet inget om kaufman. Men jag tror att Ronda torskar denna. Tror hon har fått för stort huvud. Giljotin skulle jag tippa

  • Alexander Pato Bueno Villar
   18 August 2012 at 06:57

   hennes ego var lika stort när han skulle möta tate, o då var hon inte ens känd, så hon har nog inte påverkats så mkt av kändisskapet och är sig själv, she is gonna choke a bitch

 • Stefan Olsson
  18 August 2012 at 03:01

  Jag saknar Mazdaks djupa analyser av galan. – Han känner ju trots allt folk på insidan ..

  • Patrik Andersson
   18 August 2012 at 03:48

   Jag vet inte exakt vad du menar, men kul var det.

   • Stefan Olsson
    18 August 2012 at 04:32

    Kan det ha rört sig om ironi? ;)

 • yonsson
  18 August 2012 at 04:35

  Väldigt bra odds på Kaufman! Hon har bra record och har vunnit många matcher på TKO/KO. Det stående är ju ändå Rondas svaghet. Satte en tjuga.

 • Peter B
  18 August 2012 at 07:01

  Hur fan ser man matchen live i Sverige? Inga lagliga streams på strikeforces hemsida etc, hitta inte på eurosport heller… Lite hjälp tack.

  • Stefan Olsson
   18 August 2012 at 08:00

   Chatten kommer att ge dig dina svar .. om en stund :)

  Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...