Strikeforce vill fixa Renato “Babalu” Sobral vs Dan Henderson

Oavsett vad man tycker om Strikeforces talangpool så har de ändå bundit till sig ett gäng stora namn. Ett av de större namnen är inte helt oväntat Dan Henderson som än så länge hunnit med en MMA-match i organisationen. Den förlorade han dock på ett enhälligt domslut mot Jake Shields, och det har sedan dess spekulerats i vem Henderson ska få möta härnäst.

Men om Strikeforce får sin vilja igenom så är det Renato “Babalu” Sobral som står på tur i en match i lätt tungvikt. Om den här önskan skulle gå igenom skulle det förstås betyda att Henderson inte kommer deltaga i den potentiella mellanviktsturneringen som Strikeforce har talat om. Vilket är rätt trist för oss, men ur Hendersons synvinkel så skulle en match mot Babalu vara ett bra val. Strikeforces VD Scott Coker berättar nämligen att vinnaren av den potentiella matchen mellan Henderson och Babalu skulle bestämma vem av de två som får bälteschansen mot Muhammad “King Mo” Lawal i ett framtida möte.

Så jag kan inte riktigt bestämma mig för om det här är en bra sak eller dålig, för en returmatch mellan Babalu och Henderson skulle helt klart vara något jag vill se. Henderson besegrade nämligen Babalu på ett delat domslut sist, och det är intressant att få veta om han kan göra det igen. Men åt andra sidan försvinner lite av glöden kring en eventuell mellanviktsturnering om Strikeforce väljer att göra på det här sättet. Så vad är egentligen bäst?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Strikeforce
10 Kommentarer

Svara