Vem ska Fedor Emelianenko möta nu?

fedor_vs_rogers
Det var inga större problem att gå från ring till bur för Fedor.

En stor rädsla när Fedor Emelianenko skrev ett kontrakt med Strikeforce var att de inte skulle kunna sätta tillräckligt många realistiska motståndare framför honom, till skillnad från UFCs fantastiska tungviktsdivision. Men efter att Fedor manglat sig igenom Brett Rogers så behöver han sig en ny motståndare. Och oavsett hur mycket vi vill att han ska möta Brock Lesnar så kommer det nog inte hända.

Men vilka är realistiska då? Först ut är Fabricio Werdum som vann mot Antonio “Big Foot” Silva i helgens gala. Han kanske inte har så mycket att skryta om i den vinsten, men det var ändå en vinst. Werdum lyckades kontrollera Big Foot på marken men ståendes var han inte kung. Han överlevde till slut och tog hem ett enhälligt beslut av domarna, men jag kan inte påstå att den var så väldigt imponerande. Men hans tidigare meriter kanske tar honom över gränsen till Fedor-material.

Den andra ut är Alistair Overeem som på senare tid visat sig ganska ostoppbar. Det enda som verkar stoppa honom är den Amerikanska gränsen. Han har sedan han tog hem Strikeforces tungviktsbälte under 2007 endast gått matcher i Japan. Jag tänker inte vara den som nämner det, men vissa säger att dom vet anledningen till varför. Så det skulle innebära att en match i så fall inte blir av i Strikeforce, vilket kan innebär att matchen inte blir av alls.

Vad har vi kvar då? Jo, Strikeforce och Dream har ett sammarbete vilket betyder att de har fritt fram att plocka från Dreams killar. Vad sägs om en returmatch med Mark Hunt eller Hong Man Choi? Möjligen Jeff Monson som tidigare efterfrågat en match mot Fedor. Eller kanske någon som, jag skäms för att jag tar upp det här, Bob Sapp.

Strikeforces tungviksdivision kanske inte var så djup som jag först trodde.

Kategorier
Strikeforce
45 Kommentarer

Svara