VILKEN MATCH! Adam Westlund besegrar Robin Roos efter GALET KRIG!

✅ Vinner laddade svenskmötet!

MMA-galan Superior Challenge 20 pågår för fullt i Victoriahallen i Stockholm och alldeles nyss fick vi se vad som refererats till som “folkets huvudmatch” – nämligen det uppmärksammade svenskmötet mellan Gävles Adam Westlund och Robin Roos från Västerås.

Bägge fighters krigade stenhårt och i slutändan vann Westlund via delat domslut.

Så här skriver MMAnytts Johan Taliercio i sin play-by-play-rapportering:

Weltervikt: Se Adam Westlund vs. Robin Roos Se

Rond 1:

De båda skakar hand. Westlund sätter press direkt och landar en höger. Westlund vevar loss fullständigt, och det är krig direkt! Båda fighters får in flera träffar och står “i the pocket”. Roos vevar loss med slag och Westlund får backa, och Westlund får in några träffar på tillbakavägen.

Roos jobbar bra med högern och Westlund börjar bli röd i ansiktet. Tempot går ner lite efter den galna inledningen och de hamnar i clinch där Roos träffar med en tung höger. Roos får in en jabb och Westlund äter många slag. Roos börjar dra ifrån med strikingen.

Westlund får en bra vänster men får käka en legkick från Roos. Westlund är dock den som pressar, men han får käka ett flertal slag. Roos får in en riktigt hård kroppsspark, och följer upp med en likadan på samma ställer som sitter lika hårt. Roos avladdar flera slag som träffar, men Westlun pushar fortsatt framåt. Roos får in en rejäl höger och sänker Westlund, som dock klarar sig.

Roos är nu över Westlund på marken. Roos försöker resa upp för att utdela ground and pound men Westlund håller ner hans huvud. Roos får in vassa armbågar ovanifrån, även om flera blockas av Westlund. Roos avslutar ronden sittandes över Westlund.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Roos

Rond 2:

Efter den galna första rond börjar Westlund återigen pressa Roos, dock inte lika aggressivt som i första. Westlund avlossar slag, men Roos håller sig undan. Roos får in en hård kroppsspark, och sedan en tung höger armbåge ståendes. Roos fortsätter med legkicks.

Westlund går in med en fin kombination och följer upp med några till slag. Westlund fortsätter vara den som pressar och får in ett fint kroppsslag. Westlund fortsätter med kroppsslag, och Roos har inte riktigt fått in någon kontring i den här ronden ännu. Westlund får in en tung höger, och fortsätter att pressa Roos med flera slag.

Westlund börjar dra ifrån i den här ronden, och får in en armbåge. Roos får in flera kortare slag, men inget signifikant. Westlund växlar kroppsslag med jabbar och slag mot huvudet. Westlund får in en bra step-in höger. Roos tar djupa andetag och är pressad mot buren, men kommer loss.

Slagväxlingarna fotsätter. Roos får in en bra höger, men Westlund fortsätter med sin enorma press. Westlund får in en fin kombo, och får in ett hårt knä i huvudet, och Roos vacklar till lite innan rondens slut.

MMAnytts rondvinnare: 10-9 Westlund, sammanlagt 19-19

Rond 3:

Roos avlossar en fin slagkombination mot både huvud och kropp och får in en fin legkick. Westlund får in en fin höger och blockar flera av Roos slag. Westlund blockar halvt en hård kroppsspark från Roos. Roos får in en fin spinning backfist.

Westlund får in ett fin kroppsslag, och Roos träffar med en hård legkick som får Westlund att vackla till. Westlund knäar Roos mot huvudet och får in flera kroppsslag efteråt. Westlund går hårt mot kroppen nu, och fortsätter sin konstanta press.  Westlund får in en klockren höger, och följer upp med flera fina kombinationer.

Westlund avlossar flera slag och ett knä mot bröstet. Westlund får in fler kroppsslag, och Roos ser trött ut. Westlund har Roos mot buren och avlossar slag med konstant press. Westlund får in en fin kombination mot huvud och kropp, och följer upp med en nästan exakt likadan kombination.

Westlund blockar bra och fortsätter attackera Roos mot kroppen. Roos ser nu riktigt trött ut och använder stundom staketet för att komma tillbaka. Westlund smäller fortsatt på med slag mot kroppen och fyller på med en hård träff mot huvudet. Vilken match!

MMAnytts vinnare: Westlund 10-9, sammanlagt 29-28 Westlund

 

Officiellt resultat: Adam Westlund vinner via delat domslut

Se MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez exklusiva segerintervju med Westlund i videon ovan!

Hör även från Roos efter matchen här nedan:

Intervju med Robin Roos efter Superior Challenge!

Publicerat av MMAnytt.se Lördag 7 december 2019

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...