David Bielkheden försvarar bältet på Superior Challenge 18

✅ Bielkheden gör det igen ✅ Kammar hem nionde vinsten i rad

Alldeles nyss avgjordes en titelmatch i weltervikt på Superior Challenge 18, där den svenske PRIDE – och UFC-veteranen David Bielkheden försvarade bältet mot en annan tidigare UFC-fighter i form av polacken Marcin Bandel.

Efter tre ronder utsågs Bielkheden till vinnare via enhälligt domslut. Därmed kammade han hem sin nionde raka seger.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Rond 1:

Dags för titelmatch! Bielkheden träffar med en legkick. Bielkheden träffar därefter halvt med en frontkick, och får sedan in ännu en likadan spark. Bielkheden fortsätter pressa med bensparkar. Bielkheden får in en höger när Bandel rör sig in mot honom. Bandel träffar halvt med en höger och missar den uppföljande vänstern.

Bielkheden får efter en tids avvaktande in en question mark-kick som sitter bra. Bandel pressar med slag men får inte in särskilt mycket. Bielkheden svarar med en höger och följer sedan upp med en lowkick. Bielkheden får sedan in en bra frontkick och fortsätter jobba med sparkar. Bielkheden gick för en nedtagning, men Bandel håller emot. Bielkheden får in en fin counter när Bandel rör sig in. Där tar ronden slut.

MMAnytts rondvinnare: Bielkheden.

Rond 2:

Bielkheden börjar med att feinta några sparkar. Han pressar sedan polacken längs staketet. Bandel fångar därefter en av svenskens sparkar och får ned honom, men Bielkheden är snabbt uppe. Bandel pressar Bielkheden under en period och får in del träffar. Bandel pressar Bielkheden mot buren, men svensken vänder på steken.

Det är nu Bielkheden som pressar Bandel mot burstaketet. Domaren varnar svensken för att ta i staketet. Bielkheden fortsätter pressa och får in en hel del slag. Bielkheden har underhooks och fortsätter dela ut slag med Bandel mot buren. Domaren efterlyser action. Bielkheden får därefter ned Bandel på marken och får in en hel del ground and pound innan rondens slut.

MMAnytts rondvinnare: Bielkheden.

Rond 3:

Bielkheden får nästan in en fin hög spark och därefter i spinning back kick i magen på Bandel. Bielkheden pressar polacken och får nästan in ännu en question mark-kick. Bielkheden går för en single leg och Bandel är nära på att koppla in en giljotin – men svensken klarar sig.

Bielkheden pressar Bandel mot buren och delar ut en mängd slag obesvarat. Efter över en minut av konstant press får Bielkheden ner Bandel på marken med en fällning. Bielkheden delar därefter ut ground and pound. Domaren vill se mer action.

Bielkheden fortsätter pressa, och avancera i position. Han delar ut några armbågar i halv gard, och några fler slag ovanifrån innan rondens slut.

MMAnytts rondvinnare: Bielkheden.

Vinnare och fortfarande mästare: David Bielkheden via enhälligt domslut

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara