Foto: Alex Wayne/MMAnytt

David Bielkheden försvarar bältet – utmanas på nytt av Papy Abedi

Det blev ett framgångsrikt titelförsvar av David Bielkheden - som nu återigen utmanas av Papy Abedi.

Alldeles nyss avgjordes kvällens första titelmatch på Superior Challenge 16 i Eriksdalshallen i Stockholm, där den svenske welterviktsmästaren David Bielkheden satte bältet på spel mot kroaten Anton Radman.

Radman visade sig vara riktigt lömsk från botten där han försökte sig på flera benlås, men Bielkheden var aldrig riktigt i fara och kunde så småningom kliva över till mount för att avsluta matchen via teknisk knockout i den första ronden.

David Bielkheden förblir welterviktsmästare i Superior Challenge. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Nedan följer matchreferat från Johan Talercio som sitter cageside och rapporterar live på plats från Eriksdalshallen:

Rond 1:

Radman går in med en kroppsspark som missar. Bielkheden får in en legkick och en fin kombination, och Radman åker genast i marken. Radman har tagit Bielkhedens ben men han kommer till sist loss och etablerar topp-position med Radman liggandes upptryckt mot staketet. Bielkheden får in flera slag ovanifrån och etablerar sedan mountposition. Radman har det tufft på marken och får inte undan Bielkheden som sitter kvar i mount och svärmar med slag och armbågar ovanifrån. Radman försöker återigen ta Bielhedens ben men han tar sig ur igen och fortsätter straffa kroaten uppifrån. Bielkheden etablerar mount igen och går loss men domaren ledsnar på Radman som har tårna i staketet och ger honom en varning. Bielkheden pressar Radman obönhörligt med slag ovanifrån och domaren stoppar matchen eftersom Radman inte försöker slåss tillbaka.

Vinnare och fortfarande mästare David Bielkheden via TKO (slag), rond 1

Papy Abedi vill möta Bielkheden på nästa gala

Efter matchen klev ingen mindre än Papy Abedi in i buren, där han först förklarade att han skadat sig och därför inte kunde gå sin inbokade match på kvällens gala. Abedi fortsatte sedan med att ännu en gång utmana Bielkheden till ett svenskmöte, som han hoppas få till på Superior Challenges nästa gala.

De svenska UFC-veteranerna David Bielkheden (vänster) och Papy Abedi (höger) kan mötas på Superior Challenges nästa gala. Foto: MMAnytt

Babak Ashti, grundare av Superior Group International, har tidigare uppgett att matchen väntas bokas härnäst, i en intervju med MMAnytt.

RELATERAT: Exklusivt: Superior Challenge jobbar på Papy Abedi vs. David Bielkheden

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...