DJ Linderman hoppar av matchen mot Ilir Latifi på Superior Challenge 8, Jorge Oliveira ersätter

Malmös hemmahopp Ilir Latifi har haft lite problem att säkra en motståndare i titelmatchen i lätt tungvikt på Superior Challenge 8 i Malmö. Den första inplanerade motståndaren var Jeff Monson, som i slutändan hoppade av matchen på grund av ett missförstånd av sitt nuvarande kontrakt med M-1 Global. Han trodde från början att kontraktet endast hindrade honom att gå matcher för andra organisationer i Ryssland, men det visade sig att det gällde hela Europa. Superior Challenge fick då tag på DJ Linderman som ersatte Monson för att möta Latifi, men nu har han också fallit bort från galan.

Superior Challenges VD Babak Aghavali hävdar att Linderman har gjort ett medvetet kontraktsbrott genom att hoppa av matchen, och de kommer därför att skicka in en stämningsansökan.

– DJ Linderman och hans manager Will Hammond har satt oss i en otroligt svår situation så här kort inpå galan, säger Aghavali i ett pressmeddelande. Bortfall är väldigt vanliga inom kampsportsbranschen men jag har aldrig varit med om att en fighter medvetet bryter mot ett avtal. Det är otroligt oprofessionellt både av Linderman och hans manager Hammond. Därför tog vi det enda rätta beslutet att gå vidare med detta juridiskt via en stämning. Detta får bli en påminnelse för oss om hur otroligt viktigt det är att arbeta med professionella och seriösa fighters och managers.

Som ersättare för Linderman har vi nu Jorge Oliveira från det legendariska Team Blackhouse. Han har i ryggen en MMA-karriär på fem vinster, två förluster, en oavgjord match och en no contest sedan sin MMA-debut 2005. Nu senast var Oliveira aktuell på TPF 7 – Deck the Halls den 2 december 2010 då han besegrade James Irvin via en submission bara 1,5 minuter in i den första ronden. Men nu, drygt 2 år senare, återvänder han till sporten i Malmö den 6 oktober då han kommer att kliva in mot Latifi i galans huvudevent.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Superior Challenge

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
6 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  17 September 2012 at 12:33

  Helvete vilket antiklimax för Ilir, först Monson som ändå är ett bra namn att besegra till ett möte med en kille som inte gått match sedan 2005

 • StefanLKPG
  17 September 2012 at 12:52

  Han gick ju match 2010 2 december ;)

  • Kenny Starfighter
   17 September 2012 at 02:22

   läste lite halvfel :P

 • Erik Lundin
  17 September 2012 at 01:28

  Jävla mongolidbeteende. Hade velat sett Ilir mot ett riktigt toppmotstånd.

  • Owe Andersson
   17 September 2012 at 06:38

   Det heter mongoloid. Dessutom är mongoloida personer ofta väldigt kärvänliga och trofasta.

   • Erik Lundin
    17 September 2012 at 06:52

    Hahaha, aa han måste ha någon annan diagnos. Förslag?

  Svara