Domingos Mestre möter norrmannen Simeon Thoresen på Superior Challenge 9

Den andra matchen för Superior Challenge 9 har färdigställts. Göteborgaren Domingos Mestre kommer att möta UFC-veteranen Simeon Thoresen på deras gala den 23 november.

–  Jag har följt Domingos karriär ett tag nu och han utvecklas hela tiden, berättar Superior Challenges VD Babak Aghavali. Simeon träffade jag första gången 2006 när jag besökte Joachim Hansen i Norge och efter ett hårt sparringpass bestående av 2 timmars Ground and Pound vänder sig Joachim till mig samtidigt som han pekar mot Simeon och säger ”om du vill ha en riktig talang ska du hålla ögonen på den där killen”.

– Både Domingos och Simeon är erfarna och talangfulla atleter och stilmässigt väldigt lika. Därför är det en väldigt jämn och intressant matchning av högsta kvalitet. Vinnaren av matchen kommer att få möjlighet att kvala om en titelchans i Weltervikt. Jag hoppas på en MMA-grapplingmatch på hög nivå med mycket scramble och submissionförsök, men oavsett så vet jag att det blir en väldigt underhållande match.

Göteborgaren Domingos som snart fyller 28 år har kanske sin hittills tuffaste match framför sig på Superior Challenge 9. Portugisen som hunnit med totalt 16 professionella MMA-matcher varav 11 vinster tar sig an den före detta UFC fightern Simeon Thoresen från Norge. Simeon har 21 professionella MMA-matcher i bagaget varav 17 vinster. 29-åringens senaste vinst var över ingen mindre än Göteborgs egna Besam Yousef.

Galan kommer att hållas den 23 november i Scandinavium, där huvudeventet kommer att vara en match mellan Sami Aziz och Jens Pulver.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Superior Challenge

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
6 Kommentarer
 • James
  8 August 2013 at 04:44

  inte för att vara dryg men man är väl ändå inte UFC veteran efter bara 3 matcher? =D

  • hail2dasatanjkgowithchristbrah
   8 August 2013 at 06:08

   Wat.

   • nike13334
    9 August 2013 at 04:19

    Vill du att jag ska ta det på engelska så du förstår?

    • hail2dasatanjkgowithchristbrah
     9 August 2013 at 06:51

     OOOOOOOoooooooooohhhhhhhhhhhh

  • sepenoob
   8 August 2013 at 06:27

   Räcker med en match.

   • nike13334
    9 August 2013 at 04:19

    För att vara UFC fighter så räcker det med en fight, svar ja. Du får nog googla defintionen på “veteran” pysen :)

  Svara