David Bielkheden (vänster) och Papy Abedi (höger).

Exklusivt: Superior Challenge jobbar på Papy Abedi vs. David Bielkheden

Papy Abedi har länge jagat en match mot klubbkamraten David Bielkheden - och nu verkar matchen äntligen bli av i Superior Challenge. "Makambo" har skrivit på sitt kontrakt - och nu förhandlar de med "Buster", bekräftar grundaren Babak Ashti till MMAnytt.

Den åttonde oktober förra året gjorde UFC-veteranen Papy Abedi comeback till buren på Superior Challenge 14, efter nästan tre års frånvaro från tävlandet. “Makambo” lyckades där kamma hem vinsten över Bruno Carvalho via teknisk knockout, men den stora snackisen blev vad som hände efteråt.

“Jag väntar på dig, du vet vem du är,” ropade Abedi till kameran, innan han fortsatte i segerintervjun:

“Han vet var han sitter, han som har snackat skit om mig.”

Vem det rörde sig om sa han aldrig ordagrant, men det tog inte lång tid att luska ut att det rörde sig om klubbkamraten tillika PRIDE FC – och UFC-veteranen David Bielkheden – som strax innan galan hade fällt vissa kommentarer om Abedi, bland annat om hans brist på kondition och att han behövde “bäras ut på bår” efter en rond.

Har jagat matchen länge

Sedan dess har Abedi gjort allt i sin makt för att lyckas få till svenskmötet i Superior Challenge.

 – Matchen erbjöds för länge sedan och jag tackade ja. Sedan har det har liksom varit lite fram och tillbaka, säger Abedi till MMAnytt.


“Matchen erbjöds för länge sedan och jag tackade ja”


Förhoppningen var att få till matchen till Superior Challenges nästa gala, men någonstans tog det stopp i förhandlingarna och de två bokades istället för varsin titelmatch på Superior Challenge 15 i april. Bielkheden gjorde upp mot dansken Morten Djursaa, som han besegrade via enhälligt domslut för att ta hem welterviktsbältet, medan Abedi tog sig an australiensaren Dylan Andrews i en titelmatch i mellanvikt – där han åkte på en tuff knockoutförlust.

Nu är det snart dags för nästa Superior-gala – och Abedi fortsätter att jaga matchen mot Bielkheden, som han ser som en stor sportslig utmaning snarare än något slags hatmöte.

 – Nu är det en Superior-gala i december och jag har ju fortfarande tackat ja – jag ser inget fel med det. Jag ser inga konstigheter med det. Vi är två av Sveriges mest rutinerade fighters som fortfarande är aktiva och det är en match som den svenska publiken vill se. Det är så jag ser det, det är rent sportsligt, säger han.

“Självklart är vi intresserade”

Jag bestämmer mig för att ringa upp Babak Ashti, grundare av Superior Group International, för att höra närmare om den föreslagna matchen och vad som hände i förhandlingarna.

 – Papy har ju försökt få till den här matchen rätt länge och självklart är vi intresserade av den här matchen. Det här är något som jag tycker är jätteintressant att få till och Superior Challenge har jobbat på länge, men vi har inte riktigt kommit till en överenskommelse med alla parter, säger Ashti och fortsätter:

 – Papy har tackat ja och det är han som har pushat för den här matchen. David har inte fått något kontraktsförslag men vi har diskuterat matchen med honom. Han tycker dock inte att han har så mycket att vinna på den matchen och har inte varit intresserad. Men jag ska lyfta den frågan igen med David. Förhoppningsvis kanske båda parter kan finna ett intresse, så att vi kan få till en lösning och erbjuda publiken en bra svensk MMA-match. Det här skulle vara en jättestor match för svensk MMA.


“Det här skulle vara en jättestor match för svensk MMA”


Kan mötas nu i december

Under torsdagskvällen ringen Ashti upp mig för att ge en uppdatering. Han har precis haft ett nytt möte med Bielkheden och avslöjar att förhandlingarna går framåt.

Det verkar som att matchen kan bli verklighet, trots allt.

Enligt Ashti har Abedi skrivit på ett kontrakt för matchen, men menar att det fortfarande är vissa saker som behöver redas ut på Bielkhedens sida. Han låter mycket mer optimistisk än tidigare och känner sig nu säker på att de kommer få till matchen.

 – Kanske redan i december – men annars på nästa gala, säger han och bekräftar att de två hur som helst kommer vara med på Superior Challenge 16, som äger rum i Eriksdalshallen i Stockholm den andra december.

 – Om inte mot varandra så kommer de ställas mot varsin motståndare nu i december, fortsätter han.

Just nu är det “50-50” om de möts i december eller nästkommande Superior Challenge 17, som ännu inte har fått tid eller plats bokad.

“Jag är beredd – väntar på dig!”

Abedi ser fram emot att äntligen få till matchen. Han menar att han är beredd att ta sig an Bielkheden i mellanvikt likväl som weltervikt – och riktar följande meddelande till klubbkamraten från Allstars Training Center:

 – Låt oss göra vad vi är bra på och ge den svenska publiken vad de vill ha! Jag har skrivit på kontraktet och är beredd – jag väntar på dig!”

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...