Karl "King" Albrektsson. Foton via RIZIN Fighting Federation

JAAA! Karl Albrektsson vinner tufft krig i Japan!

✅ JUST NU: Svenske MMA-stjärnan segrande på RIZIN 15!

Alldeles nyss fick vi se den stigande MMA-talangen Karl Albrektsson gå en ny match i den japanska topporganisationen RIZIN Fighting Federation. Det var på RIZIN 15 i Yokohama Arena i Japan som 25-åringen tog sig an legendaren Wanderlei Silvas adept Christiano Frohlich i 93-kilosklassen.

Det kom att bli en jämn och tuff match där bägge två fick kriga i tre ronder.

Blev sänkt i första ronden

Albrektsson, som tränar under MMA-pionjären Omar Bouiche på Stockholmsklubben Pancrase Gym, inledde starkt med en stenhård kroppsspark som fick motståndaren att tappa balansen. Det utnyttjade han direkt och hamnade överst under en längre tid i den första ronden – innan Frohlich till slut kunde knuffa iväg svensken med fötterna. Brasilianaren lyckades sedan sänka Albrektsson med en fin slagkombination, där han först prickade svensken med vänster uppercut följt av en högerkrok.

Den andra ronden bjöd mest på striking och var oerhört jämn, varpå rond tre var en dominant rond till Albrektsson som återigen lyckades etablera kontroll på backen.

Foton via RIZIN Fighting Federation

I slutändan var resultatet glasklart och Albrektsson vann matchen via enhälligt domslut efter en hård fight.

Möter McGregors klubbkamrat på Cirkus

Albrektsson kommer knappast ligga på latsidan efter storvinsten. Svensken har nämligen redan sin nästa match bokad, som blir på Superior Challenge 19 där han möter irländaren Chris Fields – en av superstjärnan Conor McGregors lagkamrater.

Superior Challenge 19 äger rum på Cirkus på Djurgården i Stockholm den elfte maj.


Superior Challenge 19: Var med live på plats när Karl Albrektsson fightas härnäst – köp dina biljetter till storgalan på Cirkus här!


Kategorier
Karl AlbrektssonRizin Fighting FederationSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara