Nico Musoke vinner i comebacken på Superior Challenge 18

✅ Svenske toppfightern besegrar "The Viking Hunter"

Nyligen avgjordes den andra delade huvudmatchen på Superior Challenge 18, där den svenske UFC-veteranen Nico Musoke gjorde comeback till buren för att ta sig an den rutinerade brasilianaren Daniel Acacio i en mellanviktsdrabbning.

Musoke kontrollerade större delen av matchen och gjorde nog för att vinna via enhälligt domslut efter tre tuffa ronder. Därmed är han tillbaka i segerspåret, efter sin vända i UFC.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Rond 1:

Nico får in en jabb nästan direkt och Acacio svarar med en legkick. Musoke försöker med en hög spark som blocekas. De båda utbyter en del slag tills Musoke tar tag i brassen och pressar upp honom mot burstaketet.

Musoke pressar med kroppsslag, med Acacio fortfarande mot staketet. Acacio kommer inte loss, och Musoke får in några knän, och domaren efterlyer mer action. Acacio lyckas till sist skaka sig loss, och får i en slagväxling in en fin vänster i huvudet på Musoke.

Musoke pressar återigen upp brassen mot buren, och växlar mellan knän och slag i sin press. Musoke får in hel del knän och Acacio har återigen svårt att ta sig loss. Musoke håller i pressen och straffar brassen med slag och knän, tills han till sist tar sig loss.

Acacio fångar nästan en låg spark från Musoke. Musoke får in en lowekick och skjuter för en takedown. Han trycker därefter återigen upp Acacio mot staketet, och pressar honom återstoden av ronden.

MMAnytts rondvinnare: Musoke.

Rond 2:

Musoke träffar nästan helt med en hög spark. Musoke går in med några slag och pressar Acacio mot buren, i en position vi känner igen från den första ronden. Musoke får in ett flertal knän, och pressar tillräckligt för att undvika en tillsägning från domaren.

Musoke får in ett knä i kroppen på Acacio, fortfarande i samma position mot buren. Nu vill domaren se lite mer action. Till sist sbryter domaren upp dem. Nico får i en höger som sitter fint, blir sedan nedtagen av Acacio men studsar snabbt upp. Sedan hamnar de båda i samma position som tidigare. Musoke pressar med knän och slag och nöter ner brassen.

Acacio tar sig loss, och de svingar vilt emot varandra men missar. Acacio går sedan loss med flera hårda slag som träffar, för att sedan gå på en takedown, men Musoke tar återigen sig upp snabbt. De sista sekunderna spenderas längs staketet.

MMAnytts rondvinnare: Musoke.

Rond 3:

Musoke får in några jabbar och följer upp med en kroppsspark. Acacio går in med en slagserie och försöker sig på ett spektakulärt knä, som missar. Musoke tar sig till mitten och pressar brassen med flera sparkar och missar en spinning elbow när brassen avancerar mot honom. De hamnar sedan återigen med Musoke pressandes Acacio mot stakeket.

Musoke pressar med flera knän, och fortsätter nöta ned Acacio mot staketet. Domaren efterlyser mer action, och bryter sedan upp kämparna. Musoke går för en nedtagning, men blir bortkastad av Acacio. Musoke avancerar sedan återigen mot Acacio som han pressar mot staketet. Därifrån fortsätter han med strategin att nöta ned brassen med knän. Domaren bryter återigen upp.

Musoke träffar med en kombination, och pressar därefter återigen upp Acacio mot staketet. Brassen tar sig loss, och jagar efter Musoke som träffar några jabbar. Acacio försöker träffa med några riktigt hårda slag, men Musoke håller sig undan och träffar en legkick. Med tio sekunder kvar springer brassen fram emot Musoke, men hamnar återigen mot staketet.

MMAnytts rondvinnare: Musoke.

Vinnare: Nico Musoke via enhälligt domslut.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara