Kan vi få se "Mad Dog" på hemmaplan nästa gång - och kan det till och med bli den sista matchen i hans karriär? Foto: Micha Forssberg

Reza “Mad Dog” Madadi bokad i en match på Superior Challenge X

Trots en överhängande fängelsedom så klev Reza “Mad Dog” Madadi in i Superior Challenges bur under SC 9 i november förra året och utmanade Anton Kuivanen i en match. Om han faktiskt kommer att möta Kuivanen i en match är oklart, men vad som däremot bekräftades idag är att han kommer att deltaga på Superior Challenge X den 3 maj, meddelar organisationen i ett pressmeddelande.

– Reza är en fantastisk idrottsman och jag känner till väldigt få personer som tränar lika hårt som han gör, säger Superior Challenges VD Babak Aghavali. Madadis idrottsliga prestationer i Superior Challenge har lämnat få personer oberörda och hans järnvilja och krigarhjärta har underhållit och inspirerat många. Jag ser verkligen fram emot att se honom tävla i Superior Challenge igen den 3 maj i Helsingborg Arena.

Madadi var nu senast aktuell i en match på UFC: Stockholm 2013, då han besegrade Michael Johnson via en Submission of the Night-prestation. Men bara lite mer än en månad senare greps han för grov stöld i lyxbutiken Bottega Veneta mitt i Stockholm.

Han satt sedan i häktet länge innan han till slut dömdes till ett år och sex månaders fängelse i augusti förra året, en fängelsedom han ännu inte avtjänat. Han blev även dömd att betala ut ett skadestånd på strax under 700 000 kr. Däremot har en överklagan angående domen lämnats in, och förhandlingar om detta har ännu inte genomförts.

Vem Madadi nu kommer att möta i Superior Challenge X den 3 maj är ännu inte fastställt.

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Prenumerera på helt nya MMAnytt TV på Youtube för att inte missa några exklusiva videos på svenska!
Kategorier
Superior Challenge

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...