SC6: Assan “The Black Attack” Njie vs. Robert Jocz II

Den kommande matchen mellan Assan “The Black Ninja” Njie vs Robert JoczSuperior Challenge 6 är en returmatch. De två möttes första gången i november 2008, och då gick Robert Jocz hem som segrare.

Jocz är ursprungligen från polen men bor numera i England, och gjorde sin professionella MMA-debut 2005. Han har sedan dess satt ett rätt hyggligt MMA-rekord på 19-5, vilket är långt ifrån dåligt på något sätt. Han är först och främst en stående fighter och föredrar grapping framför markkamp. Han kommer från en judo-bakgrund och innehar svart bälte i sporten. Utöver det har han också en viss boxningsbakgrund.

Svensken Njie däremot tränar huvudsakligen från GBG MMA, men har även hunnit med en del resor runt om i världen. Han har bland annat tränat på Chute Boxe med Wanderlei Silva, Ninja och Shogun etc. Förutom det har han även tagit en tripp ner till Holland för att träna med Alistair Overeem. Han har förutom MMAn hunnit med 5 boxningsmatcher, varav 4 vinster.

Med dessa två killarnas meriter så ser det ut att bli en stående match, och jag kan tänka mig att Njie är bra sugen på revansch från förlusten 2008. Det hela kommer att ske på Hovet den 29 oktober.

Kategorier
Superior Challenge

Svara