Simon Sköld
Simon "The Gentleman" Sköld.

KLART: Simon Sköld får chansen på revansch i huvudmatchen på Superior Challenge 18

✅ Officiellt: Här är huvudmatchen för Superior Challenge 18 ✅ "The Gentleman" klar för returmöte - efter galna kriget

Nyligen lät Superior Challenge avslöja huvudmatchen för Superior Challenge 18. Där kommer vi få se den svenske stjärnan Simon Sköld ta sig an den finske veteranen Jerry Kvarnström i ett spännande returmöte.

De båda möttes först på Superior Challenge 17 i våras i vad som blev en riktigt underhållande drabbning. De båda gav allt de hade i buren och matchen svängde fram och tillbaka, men det var i slutändan Kvarnström som fick mest uträttat och kammade hem segern efter nästan 14 minuters krig. Finnen fick till en giljotin som tvingade Sköld att klappa och submissionförlusten var ett faktum för svensken.

Nu är “The Gentleman” ute efter revansch i vad som lovar att bli en sevärd huvudfight på den kommande Superior-galan. Matchen går i catchvikt, 67 kg.

View this post on Instagram

Rematch between Simon Sköld vs Jerry Kvarnström at Superior Challenge 18 – Fitnessfestivalen on December 1st ⭐️Tickets: superiorchallenge.com⭐️ #SuperiorChallenge #Fitnessfestivalen #Kampsportsfestivalen #MMA #Stockholmsmässan #MMAgala #svenskMMA #Viaplay #ViaplayFighting @Viaplay @ViaplayFighting @ViaplaySport

A post shared by SuperiorChallenge (@superiorchallenge) on

“Visade på ett riktigt krigarhjärta och sann sportmannaskap”

Babak Ashti, grundare av Superior Group International, hade följande att säga via ett pressmeddelande:

”Det här är en riktigt spännande returmatch och en klassisk matchning mellan striker vs grappler. Båda atleter visade på ett riktigt krigarhjärta och sann sportmannaskap, både under och efter matchen när de möttes i våras. Vi i Superior Challenge uppskattar det otroligt mycket och det är just det som vi vill promota.

Jerry är en otroligt tuff fighter som inte ger upp. Han kommer vilja korta ner Simons distans och dra till sig honom nära för att ta matchen till stående-clinch eller marken. Han kommer vilja vara fysisk och grötig och trötta ut svensken. Simon har i flertalet matcher visat att även han är en hårding. Han är en rörlig och pricksäker striker som har kapacitet att avsluta med en träff. Han kommer nog vilja röra på sig konstant och hålla sin distans och nöta ner finländaren genom att pricka honom med slag och sparkar.

Jag vill se en hungrig Simon inför den här returmatchen som jag tror blir kvällens match.”

Hade UFC i sikte, med lång vinstsvit bakom sig

Innan förlusten hade Sköld (8-6 MMA) börjat bli allt mer tydlig med sin önskan om att få fightas på den högsta nivån i UFC. “The Gentleman” stod då med hela sex raka vinster i ryggen – samtliga via avslut – och erbjöd sig flera gånger att hoppa in och fightas i världens största MMA-organisation. Innan nederlaget mot Kvarnström besegrade Sköld norrmannen Kim Tinghaugen via teknisk knockout.

Kvarnström (14-10 MMA) har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och står nu med två raka segrar efter vinsten mot Sköld. Innan den matchen besegrade han libanesen Yousif Ghrairi via delat domslut.

Varken Sköld eller Kvarnström är fighters som gillar att lämna resultaten i poängdomarnas händer. Sköld har säkrat 90 procent av sina segrar via avslut, kontra Kvarnströms 95 procent.

Superior Challenge 18: Uppdaterat matchkort

Superior Challenge 18 äger rum i samband med Fitnessfestivalen på Stockholmsmässan den första december. Det rådande matchkortet följer nedan.

 • Catchvikt (67 kg): Simon Sköld vs. Jerry Kvarnström
 • Mellanvikt: Nico Musoke vs. Daniel Acacio
 • Karl Albrektsson vs. TBA
 • Michel Ersoy vs. TBA
 • Lättvikt: Guram Kutateladze vs. Glaucio Eliziario
 • Rostem Akman vs. TBA
 • Flugvikt: Serdar Altas vs. Bilal Musa
 • Bartosz Wojcikiewicz vs. TBA
 • Irman Smajic vs. TBA
 • Catchvikt (54 kg): Anna Astvik vs. Elin Öberg
 • Catchvikt (75 kg): Adam Westlund vs. Jeanpier Basauri

Mer information om Superior Challenge 18 hittar du här eller på superiorchallenge.com.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara