Simon Sköld
Simon "The Gentleman" Sköld.

Simon Sköld ställs mot finsk MMA-veteran på Superior Challenge 17

✅ KLART: Svenske stjärnan ställs mot erfaren finne på Cirkus ✅ Här är "The Gentlemans" nästa motståndare

Alldeles nyss lät Superior Challenge avslöja att den svenske lättviktsstjärnan Simon Sköld har bokats för match mot den finske veteranen Jerry Kvarnström på Superior Challenge 17, som äger rum på anrika Cirkus på Djurgården i Stockholm den 19 maj.

I pressmeddelandet skriver organisationen att man först försökte boka Sköld i en returmatch mot UFC-veteranen Nicklas Bäckström, som han förlorade sin proffsdebut mot via teknisk knockout i oktober 2010. Bäckström hade dock inte möjlighet att delta på galan, vilket ledde till att Sköld bokades mot Kvarnström istället.

Sköld (8-5 MMA, 6-1 SC) har vunnit hela sex matcher i rad, efter en tuff start på MMA-karriären. Som om inte själva vinstsviten i sig var imponerande nog så har samtliga sex segrar dessutom kommit via avslut – fyra via submission och två via teknisk knockout. I sin senaste match slog 30-åringen ut den tuffe norrmannen Kim Tinghaugen redan i den första ronden på Superior Challenge 16 i december förra året.

Kvarnström (13-10 MMA, 0-0 SC) har själv tävlat professionellt sedan 2005 och har hunnit gå tio fler matcher än Sköld. Den 37-årige finnen har vunnit två av sina senaste tre matcher och sågs sist gå match på CFC 4: Clash of the Giants i september förra året, där han gick segrande via delat domslut och gav den då obesegrade libanesen Yousif Ghrairi sin första förlust.

“Simons förra match imponerade på många”

Babak Ashti, grundare av Superior Group International, hade följande att säga om matchningen i pressmeddelandet:

“Simon har sex raka vinster och han har avslutat alla sex. Av totalt åtta vinster har endast en match gått till domslut. Den här gången ställs han mot Jerry, en tuff grappler som också avslutat 95% av sina vinster. Simons förra match imponerade på många och nu utmanas han av den erfarne finländaren i en MMA-Finnkamp på anrika Cirkus på Djurgården i Stockholm.”

Superior Challenge 17: Uppdaterat matchkort

Med tillskottet ser galans matchkort nu ut som följande:

Huvudkortet:

 • Martin Akhtar vs. TBA
 • Papy Abedi vs. TBA
 • Simon Sköld vs. Jerry Kvarnström
 • Max Nunes vs. TBA
 • Karl Albrektsson vs. Dmitry Tebekin
 • Martin Hamlet vs. Koray Cengiz

Underkortet:

 • Guram Kutateladze vs Nicolas Joannes
 • Arman Popal vs. TBA
 • Rostem Akman vs. Holivan Vieira
 • Tobias Harila vs. Kenneth Evensen

Förmatcherna:

 • Serder Atlas vs Luan Jashari Frantzen
 • Bartosz Wójcikiewicz vs. TBA

Surfa in på superiorchallenge.com för mer information om galan.

 

Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...