Simon Sköld
Simon "The Gentleman" Sköld.

Simon Sköld vinner igen – avslutar norrmannen på Superior Challenge 16

Simon Sköld fick kämpa sig igenom en tuff inledning i matchen mot Kim Tinghaugen, innan han lyckades säkra avslutet via teknisk knockout i den första ronden.

Alldeles nyss avgjordes den första delade huvudmatchen på Superior Challenge 16 i Eriksdalshallen i Stockholm, där svenske Simon Sköld tog sig an norske Kim Tinghaugen.

Tinghaugen inledde starkt och skakade Sköld med ett gäng hårda slag, men “The Gentleman” lyckades härda ut stormen för att sedan själv överrumpla norrmannen och säkra avslutet via teknisk knockout i den första ronden.

Nedan följer matchreferat från Johan Talercio som sitter cageside och rapporterar live på plats från Eriksdalshallen:

Rond 1:

Matchen inleds med att Sköld får in en pushkick mot Tinghaugen som hoppar undan. Sköld får in en till kroppsspark och försöker med en högre spark som inte riktigt sitter. Sköld ser betydligt mindre ut och det är norrmannen som håller mitten. Tinghaugen går därefter in och får ner Sköld på marken men Sköld är snabbt uppe och pressar upp Tinghaugen mot staketet. Tinghaugen rushar därefter in på Sköld som lyckas hålla sig stående. Sköld blir därefter upptryckt mot buren och nedtagen av Tinghaugen.

På marken händer inte mycket förutom att Simon försöker få in en giljotin som inte riktigt sitter. Tinghaugen försvarar sig och Sköld tar sig upp och lyckas vända upp Tinghaugen, som nu är den som är pressad mot staketet. Sköld får in ett knä och därefter utbryter ett vilt slagutbyte där Sköld får in flera bra träffar och skakar norrmannen, för att sedan jaga honom över buren och svärma honom med slag tills domaren går emellan.

Vinnare Simon Sköld via TKO (slag), rond 1

Sköld har nu vunnit sex raka matcher och står totalt med åtta vinster och fem förluster i proffskarriären. Tinghaugens matchfacit ligger å andra sidan på 5-5 efter nederlaget.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...