Superior Challenge 12: Joachim Christensen – “I was worried until the takedown in the third round”

Joachim Christens besegrade Max Nunes på delat domslut i huvudmatchen om det lättatungviktsbältet. Mmanytt har gjort en segerintervju som du kan se nedan.

Såhär beskrevs matchen genom mmanytts liverapportering:

Rond 1

Christensen träffar med en benspark innan Nunes trycker upp mästaren mot buren och landar några knän mot danskens ben. De båda turas om att trycka upp den andre i clinchen. Blod rinner från mästarens näsa, såg inte vad det var som träffade honom men det blöder ganska mycket. Domaren sepererar dem och dansken träffar med en benspark.. Christensen pressar upp Nunes mot buren. och han landar med såväl knän som uppercuts. Domaren säger återigen till atleterna att göra mer. Rätt händelsefattig rond som var väldigt jämn. Christensen pressade Nunes mest mot buren samtidigt som hans näsa blöder rätt så kraftigt.

Rond 2

Nunes testar att byta stance fram och tillbaka men Christensen fortsätter rakt framåt och landar några tunga slag. Återigen pressar mästaren sin svenske motståndare mot buren. Domaren bryter upp dem och nu är det Nunes som landar flera slag och sparkar. Nunes rör sig mer nu och vill undvika mer clinchande men dansken lyckas igen få en fördelaktig position upp mot buren. Det händer inte särskilt mycket förutom att båda blir tröttare. Cristensen landar en snygg kombination där han avslutar med en tung kroppsspark. Jämn rond men den gick troligtvis till den danske mästaren.

Rond 3

Bra benspark från Nunes. Christensen pressar Nunes som lyckas få en nedtagning på dansken. Dansken reser sig upp men får ta emot en tung uppercut från Nunes. Christensen trycker återigen upp svensken mot buren och hade nästan full underhooks. Domaren separerar de båda och nu attackerar Nunes mer med diverse sparkar. men så fort han börjar etablera avstånd så stänger dansken det och de går i clinch igen. Christensen tar ned Nunes som resar sig upp nästan direkt. Ronden avslutas med att Nunes pressar dansken mot buren men det är tveksamt om det räckte för segern.

Resultat: Joachim Christensen besegrar Max Nunes via ett delat domarbeslut och förblir Superior Challenge mästare i lätt tungvikt.

Foto: Alex Wayne

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ExklusivtSuperior Challenge

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...