Superior Challenge 16: Liveresultat och Play-by-Play

Nu är det dags för Sveriges MMA-elit att kliva in i buren på Superior Challenge 16! Följ galan via play-by-play här.

Det drar ihop sig inför kvällens Superior Challenge 16! Denna artikel uppdateras löpande med liveresultat och Play-by-Play.

Underkort (19.00)

 

Catchvikt (79 kg): Rostem Akman vs. Gard Sagen

Rond 1: 

De båda möts i mitten och inleder avvaktande. Efter ca 20 sekunder lägger Akman en kroppspark och följer upp med en högerkrok som missar. Sagen får in en legkick och Akman försöker få in en kombinationen men Sagen svarar. Sagen lägger en kroppsspark och går in och får in ett slag på Akman. Sagen får in en höger och Akman svarar och går in och börjar svinga men Sagen besvarar attacken med ett par egna slag. Sagen får in en till legkick och Akman går in med en kombination och får sedan in nästan en superman punch. Efter lite mer avvaktande går Akman återigen in och börjar svinga men Sagen verkar vara med på noterna och svarar med ett par egna slag. Akman får in en rak vänster och Sagen går in med en one two och sedan ett kroppsslag. Akman fortsätter att svinga efter Sagen och börjar pressa honom men blir då nedtagen och upptryckt mot buren. Akman kommer loss under de sista sekunderna och fortsätter att pressa norrmannen innan ronden är över.

Rond 2:

Sagen får direkt in en legkick på utsidan och försöker sedan med en hög spark som blockas av Akman. Akman går in och försöker få tag i Sagen som slipper undan. Akman får in en fin jabb och en höger. Akman får därefter in en legkick. Efter lite avvaktande går Akman in med en höger vänster som sitter och sedan svingar båda fighters vilt. Akman jobbar med jabben och får in en krok när Sagen går in. Sagen fortsätter med legkicks och får några bra träffar på Akman. Sagen träffar sedan Akman med en krok och Akman åker i marken. Sagen hoppar på honom men Akman lyckas lyckas vända på steken och ta sig loss mot buren. De båda fortsätter därefter att utbyta slag och med 10 sekunder kvar svingar de båda rejält innan tutan låter.

Rond 3:

Akman får in en legkick nästan direkt och pressar sedan Sagen och får in en fin träff. Sagen blir ordentligt skakad och Akman går in för att avsluta norrmannen som kämpar ordentligt och lyckas vända med en nedtagning. Akman kommer snabbt upp mot buren och de båda hamnar i clinch. Sagen ser fortfarande lite skakad ut efter det vilda utbytet och Akman får in några riktigt fina vänsterträffar i huvudet på normannen som vägrar ge sig. Till sist lyckas Akman få in en krok som definitivt stoppar Sagen som faller i marken med huvudet före.

Vinnare Rostem Akman via knockout (slag), rond 3


Kvinnlig flugvikt: Gabriella Ringblom vs. Malin Hermansson

Rond 1:

De båda möts upp i mitten. Ringblom lägger några legkicks och Hermansson svarar med en kombination. Hermansson har snabba händer och fortsätter att sätta press på Ringblom som lägger flera legkicks som inte riktigt träffar. Ringblom träffar med en legkick. Hermansson får in flera bra slag och vinner de flesta utbytena hittills. Hermansson jobbar bra med jabben som hon får in flera gånger. Ringbiom får in en bra legkick och Hermansson börjar bli röd på vänster lår. Hermansson får därefter in en fin kombination och checkar Ringbloms legkick. Domaren stoppar därefter matchen efter en olycklig spark. Matchen återupptas och Ringblom sätter flera fina legkicks. Hermansson får därefter in flera fina slag i huvudet på Ringblom som går in för en nedtagning men Hermansson är snabbt undan.

Rond 2:

Hermansson öppnar med några kombinationer. Ringblom går in med en jabb och hamnar i en kort clinch där hon försöker få in ett knä som missar. Hermansson får in ännu en kombination och de båda utbyter slag. Ringblom går in med huvudet sänkt men får inte in något speciellt. Hermansson missar precis en rak höger och får sedan in ett kroppsslag. Ringblom får sedan in en legkick men får ta emot några slag mot huvudet. Det är ändå Ringblom som pressar mer, medan Hermansson håller sig på utsidan och försöker svara. Hermansson får in två bra kontringsträffar när Ringblom går in och Ringblom får in en fin legkick till. Hermansson tajmar sin höger fint när Ringblom går in men lyckas inte riktigt följa upp. Ringblom fortsätter få in bensparkar och byter nu till Hermansson högra ben. Hermansson lägger en fin rak höger och fortsätter straffa Ringblom när hon rör sig in mot henne. Med tio sekunder kvar går Ringblom för en single leg men släpper snabbt taget.

Rond 3:

Ringblom går in och får in en fin rak vänster. Hon pressar sedan Hermansson mot buren men Hermansson får in flera bra träffar och sedan en headkick. Hermansson följer upp med fler sparkar och slag och Ringblom lyckas samla sig. Hermansson får in en fin rak höger och hoppar sedan undan. Ringblom fortsätter dock att pressa och missar precis en hård legkick. Ringblom får in ännu en legkick och nu är det Hermansson som pressar. Ringblom får in en höger och fortsätter med sina legkicks. Hermansson missar med en headkick. Hermansson fortsätter att träffa Ringblom med fina träffar. Ringblom går in med några slag men Hermansson hoppar undan. Ringblom fortsätter med legkicksen men det är Hermansson som får in de bästa träffarna ståendes varje gång Ringblom går in. Ringblom sätter en fin benspark och Hermansson svarar med en fin kombination. De båda utbyter slag och får in träffar, nu pressas Hermansson mot staketet av Ringblom. De båda möts i mitten igen och Ringblom går in med en clinch. De sista 10 sekunderna utkämpas i clinch mot buren där Ringblom får in några träffar.

Vinnare Malin Hermansson via delat domslut

 

Lättvikt: Arman Popal vs. Jonathan Ramon

Rond 1:  

Matchen inles avvaktande. Popal håller mitten medan Ramon håller sig på utsidan. Inte mycket händer under första minuten annat än att Popal lägger en legkick på insidan som sitter. Ramon går in med en kombination och Popal svarar med en one-two som fullständigt sänker Ramon. Popal lägger några slag på en liggande, försvarslös Ramon och domaren bryter matchen.

Vinnare Arman Popal via knockout (slag), rond 1

I intervjun efter matchen säger Popal att han vill möta Simon Sköld härnäst.

“Jag vill inte vara en trash-talker, men Simon Sköld nästa!” säger Popal.

 

Lätt tungvikt: Marthin Hamlet Nielsen vs. Hassen Rahat

Rond 1:

Hamlet tar mitten direkt och lägger en hög spark som inte når fram riktigt. Hamlet följer upp med ännu en hög spark som blockas av fransmannen Rahat. Hamlet får sedan in en hård legkick och backar undan. Rahat går in med några slag men backar undan när Hamlet svarar. Hamlet fortsätter hålla mitten och Rahat rör sig längs burens utsida. Hamlet går in och pressar upp Rahat mot buren efter ett slagutbyte. Han får sedan in en riktigt grym nedtagning via suplex och etablerar snabbt en armtriangel och Rahat klappar till sist, oförmögen att ta sig ur.

Vinnare Marthin Hamlet via submission (armtriangel), rond 1

Det blir nu en kortare paus tills huvudkortet kör igång igen ca 20:50 med Sadibou Sy vs Nikos Sokolis.

 

Huvudkort (20.50)

 

Mellanvikt: Sadibou Sy vs. Nikos Sokolis

Rond 1:

De båda touchar gloves och man ser direkt att Sadibou har storleksövertaget. Sy lägger några legkicks och Sokolis svarar med en egen. Sy lägger en kroppsspark och de båda avvaktar lite i mitten. Sy får in en till hård legkick och lägger sedan en snabb hög spark som precis missar greken. Sy får in en till hård benspark, sedan ännu en snabb headkick som snuddar Sokolis. Därefter en hög pushkick mot Sokolis som är pressad mot buren. När greken försöker ta sig in mot mitten får han ta emot en hård legkick från Sy. Sokolis har inte åstadkommit mycket hittills utan fortsätter käka legkicks. Greken rushar in men Sadibou hoppar snabbt undan. Sadibou får sedan in en bra träff med en headkick som skakar Sokolis och Sadibou går in för avslutet. Domaren skriker “fight back!” men Sadibou svärmar Sokolis med flertalet slag och domaren går till sist emellan.

Efter avslutet tjafsar Sokolis med domaren och knuffar till honom några gånger.

Vinnare Sadibou Sy via TKO (slag), rond 1 

 

Bantamvikt: Martin Akhtar vs. Samir Faiddine 

Rond 1:

De båda touchar handskar. Akhtar missar en legkick och Faiddine gör detsamma. Det hela inleds avvaktande, Akhtar träffar en benspark och är den som just nu håller burens mitt. Faiddine får sedan ned Akhtar på marken och håller honom i sidogard. Faiddine försöker etablera bättre position men hamnar i stället i halvgard där Akhtar jobbar bra underifrån med armbågar. Han fortsätter med explosiva armbågar underifrån. Nu börjar Faiddine försöka träffa några slag, Akhtar fortsätter med armbågar underifrån medan domaren säger akta huvudet. Faiddine hamnar i sidokontroll och går sedan upp i mount. Akhtar försöker värja sig och Faiddine tar hans rygg. Akhtar är nära att kunna resa sig men Faiddine håller fortfarande hans rygg. Faiddine försöker få in en rear-naked, och lyckas sedan komma upp i mount igen. Faiddine tar Akhtars rygg igen men Akhtar visar på riktigt bra försvar och lyckas vända på steken och ta topp-position. De båda fortsätter scrambla på marken och Akhtar fortsätter med armbågar innan tutan ljuder.

Rond 2:

Det inleds direkt med en vild slagväxling som slutar med att fransmannen tar ner Akhtar. Faiddine är återigen i topp-position och Akhtar försöker med armbågar igen. De båda reser sig och Akhtar sitter i en giljotin och är upptryckt mot buren. Fransmannen försöker med en nedtagning mot buren men Akhtar lyckas försvara sig väl och är nu den med bäst position. Han får in en giljotin men den sitter inte riktigt utan Akhtar tar i stället Faiddines rygg. Akhtar regnar ner armbågar ovanifrån och väljer sedan att låta Faiddine resa sig upp. Akhtar pressar Faiddine mot buren och får in några fina sparkar och kombinationer innan han verkar halka och hamna i marken men är strax uppe igen. Faiddine är pressad mot buren och Akhtar får in ett riktigt fint knä, fransmannen är rejält skakad och blir nerjagad av Akhtar som svärmar Faiddine med slag. Akhtar är i topp-position och tar sedan Faiddines rygg. Akhtar tar sedan ned fransmannen som lyckas resa sig upp igen utan svårigheter. Men därefter är det Faiddine som kämpar på och lyckas få ner Akhtar på marken. Ronden avslutas med Faiddine i topp-position. Grym rond!

Rond 3:

De båda möts upp i mitten. Faiddine håller sig på utsidan, Akthar går in med några slag men Faiddine lyckas återigen med en nedtagning. Nu är Akhtar upptryckt mot staketet. “Work from the top”, säger domaren. Faiddine har fortfarande topp-position och svärmar Akhtar med slag ovanifrån. Fransmannen lyckas sedan ta Akhtars rygg men Akhtar lyckas försvara choken och vända pdet hela. Akhtar har ny Faiddine pressad mot staketet och får in några slag och går sedan för en d’arce. Sen råkar Akhtar träffa Faiddine med ett otillåtet knä och domaren går emellan. Efter en kort paus återupptas matchen. Akthar försvarar en nedtagning och får in flera fina träffar mot en pressad Faiddine. Akthar har fortfarande Faiddine pressad mot buren och får in flera fina träffar, bland annat en uppercut. Faiddine springer undan och Akhtar går för en nedtagning som reversas helt av Faiddine som hamnar i mount på Akhtar! Faiddine tar därefter Akthars rygg med 30 sekunder kvar av ronden. Faiddine skakar sedan Akhtar som är rejält pressad men lyckas återhämta sig, och matchen avslutas stående. Vilken fight!

Vinnare Martin Akhtar via enhälligt domslut

Martin Akhtar friar efter segern till sin fru som är hemma med deras nyfödda dotter. Akhtar bekräftar sedan för MMAnytt i intervju efter matchen att frun svarade ja. Han har också förmodligen brutit sin högerhand.

 

Lättvikt: Simon Sköld vs. Kim Tinghaugen 

 Rond 1:

Matchen inleds med att Sköld får in en pushkick mot Tinghaugen som hoppar undan. Sköld får in en till kroppsspark och försöker med en högre spark som inte riktigt sitter. Sköld ser betydligt mindre ut och det är norrmannen som håller mitten. Tinghaugen går därefter in och får ner Sköld på marken men Sköld är snabbt uppe och pressar upp Tinghaugen mot staketet. Tinghaugen rushar därefter in på Sköld som lyckas hålla sig stående. Sköld blir därefter upptryckt mot buren och nedtagen av Tinghaugen.

På marken händer inte mycket förutom att Simon försöker få in en giljotin som inte riktigt sitter. Tinghaugen försvarar sig och Sköld tar sig upp och lyckas vända upp Tinghaugen, som nu är den som är pressad mot staketet. Sköld får in ett knä och därefter utbryter ett vilt slagutbyte där Sköld får in flera bra träffar och skakar norrmannen, för att sedan jaga honom över buren och svärma honom med slag tills domaren går emellan.

Vinnare Simon Sköld via TKO (slag), rond 1

 

Titelmatch i weltervikt: (C) David Bielkheden vs. Anton Radman 

Rond 1:

Radman går in med en kroppsspark som missar. Bielkheden får in en legkick och en fin kombination, och Radman åker genast i marken. Radman har tagit Bielkhedens ben men han kommer till sist loss och etablerar topp-position med Radman liggandes upptryckt mot staketet. Bielkheden får in flera slag ovanifrån och etablerar sedan mountposition. Radman har det tufft på marken och får inte undan Bielkheden som sitter kvar i mount och svärmar med slag och armbågar ovanifrån. Radman försöker återigen ta Bielhedens ben men han tar sig ur igen och fortsätter straffa kroaten uppifrån. Bielkheden etablerar mount igen och går loss men domaren ledsnar på Radman som har tårna i staketet och ger honom en varning. Bielkheden pressar Radman obönhörligt med slag ovanifrån och domaren stoppar matchen eftersom Radman inte försöker slåss tillbaka.

Vinnare och fortfarande mästare David Bielkheden via TKO (slag), rond 1

Efter matchen kommer Papy Abedi in i buren och pratar om varför han inte går match ikväll. Abedi har nämligen skadat sig – på vilket sätt vägrar han avslöja.

Abedi berättar sedan varför han kom in i buren – han vill nämligen rikta en utmaning till kvällens vinnare David Bielkheden, som han också tidigare har utmanat.

 

Titelmatch i fjädervikt: (C) Diego Nunes  vs. Michel Ersoy 

Rond 1:

Ersoy går in hårt direkt. Nunes missar några hårda sparkar och Ersoy jagar Nunes över buren. Ersoy fångar en av Nunes sparkar och får ner honom men de båda är  snabbt uppe igen. De utbyter slag och Ersoy går in för en slagserie men Nunes plockar ner honom på marken och har topp-position. Nunes går in i sidokontroll och försöker med en armtriangel som inte sitter och Nunes kommer i stället nästan in i mount men tappar positionen något. Nunes är nu i north-south och har fin kontroll över Ersoy som fortsättningsvis kämpar underifrån. Nunes regnar ner slag över Ersoy, som har svårt att värja sig från sin position på rygg. Nunes har fortsatt stor kontroll och jobbar på riktigt bra medan Ersoy kämpar på men Nunes har en grym press och låter inte Ersoy försöka ta sig loss. Till sist lyckas han trycka undan brassen och ställa sig upp men hamnar snabbt pressad mot staketet där de båda utbyter slag. Ersoy tar sig loss och Nunes lägger en hög spark som missar knappt.

Rond 2:

Ersoy får in en legkick på utsidan och Nunes svarar med en egen. Ersoy rushar in men får ingen riktig träff. De båda möts och utbyter vilda slagserier i mitten och Ersoy blir skakad och jagas till staketet där Nunes får in ett helt GALET flygande knä som knockar ner Ersoy på marken. Nunes fullföljer med slag och lyckas till slut avsluta Ersoy.

Vinnare och fortsatt mästare Diego Nunes via submission (giljotin), rond 3

Det var allt från kvällens matcher. Kolla in de fullständiga resultaten från kvällens matcher här.

Klicka här för allt du behöver veta om kvällens Superior Challenge 16!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...