Superior Challenge 17: Allt du behöver veta inför jubileumsgalan på Cirkus

✅ Martin Akhtar och Simon Sköld går huvudmatcher ✅ Två bjässar gör upp om tungviktsbältet ✅ Karl Albrektsson och Guram Kutateladze återvänder

Sveriges största MMA-organisation, Superior Challenge, fyller tio år och det firar de nu i kväll med jubileumsgalan Superior Challenge 17, som äger rum på anrika Cirkus på Djurgården i Stockholm på lördag.

Galan toppas av en bantamviktsdrabbning där svenske Martin Akhtar tar sig an japanen Ryo Ryo. I de delade huvudmatcherna får vi dessutom se en titelmatch i tungvikt mellan den brittiska UFC, ONE – och KSW-veteranen James McSweeney och brasilianaren Fernando Rodrigues Jr, samt ett catchviktsmöte mellan den stigande svensken Simon Sköld och finnen Jerry Kvarnström.

Vidare bjuder huvudkortet på flera andra intressanta matcher där vi se den svenske RIZIN-fightern Karl Albrektsson, den norske talangen Marthin Hamlet och den svenske tuffingen Guram Kutateladze tillbaka i buren.

Superior Challenge 17: Officiellt matchkort

Dörrarna öppnas på Cirkus klockan 17.00, varpå galan drar igång vid 19.00. Totalt bjuder Superior Challenge 17 på tio spännande matcher – kolla in det officiella matchkortet nedan!

Underkort:

 • 1. Bartosz Wojcikiewicz (SE) vs Joel Moya (SE) (Bantamvikt -61,2 kg)
 • 2. Serdar Altas (SE) vs Luan Jashari Frantzen (NO) (Flugvikt -56,7 kg)
 • 3. Tobias Harila (SE) vs Kenneth Evensen (NO) (Fjädervikt -66,8 kg)
 • 4. Rostem Akman (SE) vs Holivan Vieira (BR) (Weltervikt -77,1 kg)

Huvudkort:

 • 5. Guram Kutateladze (SE) vs Nicolas Joannes (FR) (Catchvikt -68,5 kg)
 • 6. Marthin Hamlet (NO) vs Koray Cengiz (DE) (Lätt tungvikt -93 kg)
 • 7. Karl Albrektsson (SE) vs Dmitry Tebekin (RU) (Lätt tungvikt -93 kg)

Delade huvudmatcher:

 • 8. Simon ”The Gentleman” Sköld (SE) vs Jerry Kvarnström (FI) (Catchvikt -67 kg)
 • 9. James ”Sledgehammer” McSweeney (UK) vs Fernando ”Santo Forte” Rodrigues Jr. (BR) (Titelmatch i Tungvikt -120,2 kg)

Huvudmatch:

 • 10. Martin ”Handsome” Akhtar (SE) vs Ryo ”Roy” Ryo (JP) (Bantamvikt -61,2 kg)

Den svenske UFC-veteranen Papy Abedi och talangen Bea Malecki skulle ha fightats på galan, men tvingades dessvärre dra sig ur sina matcher på grund av sjukdom.

Arman Popal vägde in framgångsrikt, men motståndaren Roberto Pastuch missade vikten med nästan fyra kilo. Trots att Popal erbjöd sig att mötas i catchvikt, så drog sig Pastuch ändå ur matchen då han inte mådde bra efter den misslyckade viktnedgången. Det inplanerade lättviktsmöte blev därmed struket från galans underkort.

“Kommer att bli den häftigaste galan hittills”

Babak Ashti, grundare av Superior Challenge 17, hade följande att säga om matchkortet via ett pressmeddelande:

“Jag är supernöjd med det här matchkortet och jag är övertygad om att Superior Challenge 17 kommer att bli den häftigaste galan hittills.”

Surfa in på superiorchallenge.com för mer information om Superior Challenge 17 och håll utkik här på MMAnytt.se och våra sociala medier för intervjuer och rapportering från galan.

Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...