simon sköld
Simon "The Gentleman" Sköld. Foto via Superior Challenge

Superior Challenge 17 intar Cirkus i maj – firar 10-årsjubileum!

✅Sveriges främsta MMA-organisation fyller 10 år ✅Nästa gala officiell - äger rum på anrika Cirkus på Djurgården ✅Simon Sköld, Papy Abedi och Martin Akhtar bland deltagarna

Nyligen lät Superior Challenge avslöja detaljerna kring nästa event. Nu står det klart att den svenska topporganisationen firar sitt 10-årsjubileum med en gala på anrika Cirkus på Djurgården i Stockholm, där Superior Challenge 17 kommer gå av stapeln den 19 maj.

Den svenske UFC-veteranen Papy “Makambo” Abedi är en av dem som kommer gå match under Superior Challenge 17. Foto via Superior Challenge

Superior Challenge höll sin första gala i Fryshuset i Stockholm den femte april 2008. Superior Challenge 1 – The Uprising bjöd då på ett fullspäckat matchkort där svenska stjärnor som Sami “Uzi” AzizMusse Hasselvall och Diego Gonzalez samt framtida UFC-fighters som Reza “Mad Dog” MadadiHamid “Akira” Corassani och Magnus “Jycken” Cedenblad var några av deltagarna. På samma gala gick även Conor McGregors strikingcoach Owen Roddy sin åttonde proffsmatch.

Totalt har 15 fighters gått från Superior Challenge direkt till UFC. Sex av dessa skrev på för UFC direkt efter sina titelvinster i Superior Challenge och totalt har 18 UFC-veteraner tävlat i organisationen. Efter tio år som den ledande svenska MMA-organisationen, med galor i olika delar av Sverige, väljer Superior Challenge nu att fira sitt 10-årsjubileum på Cirkus för att kunna erbjuda en lyxigare och mer exklusiv inramning av evenemanget.

Superior Challenge 17 at Cirkus arena in Stockholm Read more: http://superiorchallenge.com/news/ #10year #anniversary #SuperiorChallenge #Cirkus #MMA #Viaplay #Spitfire #Jabb

A post shared by SuperiorChallenge (@superiorchallenge) on

Cirkus på Kungliga Djurgården invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkus-sällskap. Med åren har Cirkus blivit ett allaktivitetshus med evenemang som konserter, kongresser, TV-inspelningar men framförallt teater, musikaler och shower. Byggnaden nominerades också till Årets Stockholmsbyggnad 2016.

“Helt otroligt att vi har hållit på så här länge”

Babak Ashti, grundare av Superior Group International, hade följande att säga i ett uttalande från pressmeddelandet:

“Det är helt otroligt att vi har hållit på så här länge. Ingen av oss kunde ana det när vi började arbeta med MMA under 2005. I slutet av 2007 bestämde vi oss för att ge Sverige en professionell MMA-gala med ett internationellt koncept och här är vi idag med den 17:e galan framför oss. Det har varit långt ifrån en dans på rosor men det har varit en fantastisk resa hittills.

Jag är ödmjukt tacksam för att ha fått möjligheten att arbeta med alla fantastiska människor i Superior teamet, och alla dedikerade idrottsmän som tävlat på galorna. Vi i Superior älskar MMA och vi är privilegierade som kan arbeta med sporten som vi älskar och kunnat göra det under så lång tid. Jag hoppas att jag kan fortsätta med att promota nordisk MMA och nordiska MMA-fighters många år till.

Det här jubileumsåret är väldigt speciellt för oss och därför har vi valt att lägga galan på Cirkus med anor och traditioner som går tillbaka till slutet av 18-hundratalet. Förutom den lyxiga känslan i arenan har vi väldigt häftiga möjligheter till annorlunda hospitality-lösningar. Vi vill i och med detta ge Superior Challenge fans och MMA-fans en exklusiv och unik kväll att minnas.”

Sex fighters klara för match – biljetterna släpps i morgon

Matchkortet kommer i vanlig ordning offentliggöras successivt med en match i taget. Redan nu har dock sex fighters – varav fem svenskar – bekräftats för galan. Kolla in det rådande matchkortet nedan!

Huvudkortet:

 • Simon Sköld vs. TBA
 • Papy Abedi vs. TBA
 • Martin Akhtar vs. TBA

Underkortet:

 • Marthin Hamlet Nielsen vs. TBA
 • Arman Popal vs. TBA
 • Rostem Akman vs. TBA

Biljetterna till Superior Challenge 17 släpps för allmänheten i morgon fredag klockan 10.00 och kan köpas via superiorchallenge.comcirkus.se, eller ticketmaster.se. Ni som är tidiga med era köp och säkrar biljetter innan den tredje mars får dessutom 10 procents rabatt.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...