Superior Challenge 6 presenterar tre namn till

Förutom det redan välspäckade matchkortet som Superior Challenge 6 bjuder oss på så sätter de nu till tre namn till på listan. Först ut är legenden Murilo Bustamante som ska möta Tor “The Hammer” Troéng den 29 oktober på Hovet i Stockholm.

Murilo Bustamante är ett välkänt namn i MMA-världen för de som hängt med ett tag. Han har dock försatt sig i pension 2007, men valde i juli 2010 att återvända till sporten. Bustamante är väldigt meriterad och var bland annat den andra personen som höll UFCs mellanviktsbälte, han gick dock ifrån organisationen efter att han skrivit ett kontrakt med Pride. Väl i Japan kom han bland annat så pass långt i en Grand Prix-final att han mötte Dan Henderson i finalen. Den matchen förlorade han dock på ett delat domslut.

Utöver det har han en gång vunnit en ADCC-tävling, och innehar ett svart bälte under Carlson Gracie. Han har även grundat den välkända klubben Brazilian Top Team.

Troéng däremot har inte direkt suttit och väntat utan har sedan sin debut 2002 samlat ihop ett MMA-rekord på 12-3-1. Han har en fin grund i Muay Thai och brottning, samt tävlat framgångsrikt i submission wrestling. Det enda som saknas nu är att han startar ett Sweden Top Team.

Nästa namn som presenteras är Graham “Afterburner” Turner som ska mäta sin styrka mot Hamid “Akira” Corassani.

Hamid är en av grundarna av GBG MMA, och en ständigt intressant person. Jag hade nöjet att se hans match på VFC i augusti och det syntes att han var hungrig. Han avslutade sin motståndare på något han själv kallar för Akira Choke, och gjorde det väldigt vant mot en meriterad kille med en bastant judo-bas. I sin karriär har han gått 9-2 med 1 NC, och kommer nu från 5 raka vinster. Hamid skulle ha deltaget på SC 5, men tvingades att dra sig ur matchen efter läkarna inte ansåg att han mådde speciellt bra efter en rejäl bantning. Så nu kommer han vara hungrigare än någonsin för att gå i Superiors skinande nya bur.

Turner däremot kommer nu senast från Scottish Fight Challenge där han tagit hem bältet. I sin karriär har han fått ihop 12-6 i matcher, och ligger just nu på 7 raka vinster. Turner är i grund och botten en stående fighter och har avslutat 7 av sina 12 matcher på TKO.

Sist ut är en match mellan Arunas Andriuskevicus och Matti Mäkelä.

Matti är en av de skönaste personligheterna i den svensk MMA-scenen, men har nu inte gått en match på svensk mark på fyra år. Nu är han dock tillbaka, och ska gå sin 18e proffsmatch. Matti har varit aktiv sedan 2005 och fått ihop 9-9 i MMA-rekord. Han har under hela sin karriär tävlat i -84 kilo, men nu är det istället dags att kliva upp en viktklass till lätt tungvikt på -93 kilo.

Han kommer möta Arunas som är en stående fighter med Muay Thai bakgrund. Han har även tävlat i Thaiboxning men på senare tid har han fokuserat på MMA och är numera Millennium Fight Challenges lätt tungvikts-mästare. Han bor för tillfället i London och studerar på universitet där. Han har ett MMA-rekord på 9-4 och 6 av de matcherna han vunnit har varit via KO/TKO, medan de övriga tre har suttit via submissions.

Matcherna som presenterats ovan kommer att visas på Superior Challenge 6 på Hovet den 29 oktober. Missa inte.

Kategorier
Superior Challenge
4 Kommentarer

Svara