James McSweeney. Foto: Mattias Persson/MMAnytt

Titelmatch i tungvikt officiell för Superior Challenge 17

Två tungviktsjättar gör upp om tungviktstiteln på Superior Challenge 17 den 19:e maj

Alldeles nyss meddelade Superior Challenge, som firar tio år med ett stort evenemang på Cirkus, ett spännande tillägg till det redan intressanta matchkortet.

UFC och TUF-veteranen James McSweeney – en meriterat Muay Thai-utövare och MMA-fighter, kommer att ta sig an den sex år yngre Fernando Rodrigues Jr., i en match för att fastställa Superior Challenge:s tungviktsmästare.

McSweeney gjorde sin MMA-debut i den tionde säsongen av The Ultimate Fighter och har sedan debuten 2009 tävlat i världens största organisationer. Han bor nu i Thailand och har närmare 250 proffsmatcher i olika kampsporter under bältet.

Hans motståndare Rodrigues Jr. är även han en striker med ett brunt bälte i BJJ. Han har gått 15 MMA-matcher och vunnit tolv, tio via avslut.

“Vi vill bjuda publiken på något extra nu när Superior Challenge firar 10 år på Cirkus den 19:e maj, och vad kan vara mer underhållande än två jättar och meriterade strikers på 120 kg muskler som gör upp om bältet? Den här matchen gör matchkortet komplett och jag ser verkligen fram emot den unika MMA-upplevelsen som vi har skapat för publiken på Cirkus. Gladiatorkänsla med lyxig inramning när MMA är som bäst.” sade Superior-VD:n Babak Ashti i ett uttalande.

Tyvärr meddelade de också i samma veva att svensken Papy Abedi har tvingats dra sig ur på grund av sjukdom.

Kategorier
Senaste NyttSuperior Challenge

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...