Eddy Bengtsson möter Dmitry Poberezhets för The Zones tungviktstitel på The Zone FC 11: Survival

Den 10 november närmar sig med rask takt, och nu har organisationen gått ut med att de färdigställt ytterligare en match för den stundande galan. Det är svenska brottarlegenden Eddy Bengtsson som möter ukrainska Dmitry Poberezhets för The Zones tungviktstitel.

Det här kommer att bli Bengtsson sjätte match i organisationen han gjorde sin debut i. Han har sedan november 2008 hunnit med nio matcher, varav sex vinster och tre förluster. Han har i alla de fem tidigare matcherna i The Zone kommit ut som vinnare, så att gå match på hemmaplan betyder mycket för Bengtsson. Nu senast gick han dock en match på Cage Warriors då han besegrade Jay Mortimore via en kvävnings-submission när han la sig ovanpå sin motståndare och höll fast honom så han inte kunde andas.

Hans nya motståndare Poberezhets gjorde förvisso sin MMA-debut ett år senare än Bengtsson, men han har hunnit med bra många fler matcher. Sedan hans debut i februari 2009 har han gått 17 matcher, uppdelat på elva vinster, fem förluster och en oavgjord match. Han kommer nu senast från en match mot Vladimir Gerasimchik på ECSF – MMA Grand Prix of Eastern Europe 1 i april i år då han vann via en teknisk knockout bara 1,5 minuter in i den första ronden.

De två kommer nu att kliva upp i buren för att göra upp om The Zones tungviktstitel den 10 november.

Kategorier
The Zone

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Erik
  8 October 2012 at 05:01

  Jag hade lite hets på poberez igår, men sen gick det över. Vem har inte det emellanåt, liksom?

 • Maxidoff the 1st
  8 October 2012 at 05:33

  Ser ut som en bra motståndare. Bra med ett ordentligt test för Eddy. WAR!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...