Månaden bortom UFC – Oktober

Det är tyvärr många som väljer att enbart hålla sig ajour med händelserna i UFC. Detta val leder till att man riskerar att missa mycket spännande som händer i sporten runt om i världen. Därför har vi på MMAnytts redaktion valt att lyfta fram fem saker som sker utanför UFC denna denna månad med förhoppningen att ni läsare i alla fall ska hålla ett öga öppet efter dessa godbitar.

Tre titlar på spel på MFC 38


För första gången i den kanadensiska organisationens historia kommer man att hålla tre titelmatcher under samma gala när Maximum Fighting Championship 38: Behind Enemy Lines anordnas den 4 oktober. För en nystartad organisation skulle det kanske inte vara något att höja ögonbrynen över men Maximum Fighting Championship har funnits i 12 år.

I tungvikten är det obesegrade kanadensaren Smealinho Rama (6-0) som kommer att välkomna Anthony Hamilton (10-2) från Jacksons´s MMA. När det kommer till titeln i mellanvikt kommer det att stå mellan den ständigt leende Sam Alvey (20-5, 1 NC), som man sett i både The Ultimate Fighter och Bellator, som ställs mot obesegrade talangen Jason South (10-0) som representerar amerikanska teamet The Pit Elevated. Den till vikten lättaste titelmatchen, som går i bantamvikt, har av organisationens fans blivit framröstad som galans huvudmatch. Den kommer att stå mellan Anthony Birchak och Tito Jones.

Man har möjlighet att se galans underkort utan kostnad på Facebook där man även hittar information om tider.

Tre forna UFC-tungviktare debuterar för Bellator

MMAnytt Cheick Kongo Marcus Kowal
UFC införde för ett tag sedan en mycket striktare policy kring vilka fighters som får vara kvar i deras organisation. Detta har resulterat i att många forna UFC_fighters varit tvungna att hitta nya arbetsgivare. Tre personer som faller i denna kategori är Cheick Kongo, Lavar Johnson och Vinicius Kappke de Queiroz som alla kommer att gå match på Bellator 102 den 4 oktober.

38-årige Kongo lyckades ta hem 11 segrar, 6 förluster och en oavgjord match under sin tid i UFC. Hans sista match för den världsledande organisationen blev mot Roy Nelson på UFC 159 där den ståtlige fransmannen förlorade via knockout i första ronden.

Johnson fick sparken från UFC efter att ha förlorat ett enhälligt domslut mot Brendan Schaub i en match som tydligt visade Johnsons bristande kunskaper i brottning och annan grappling. Efter matchen visade det sig även att Johnson hade förhöja testosteronnivåer. Johnson hann med fyra matcher i UFC där segrarna kom mot Joey Beltran och Pat Barry och förlusterna kom mot Stefan Struve och Schaub.

Queiroz fick bara en chans i UFC på UFC 120 där han förlorade mot Rob Broughton. Han testade positivt för anabola steroider i samband med matchen. Efter det var han borta från sporten i ungefär två år och sedan återkomsten har han tävlat i Bellator där han gjorde sitt senaste framträdande mot regerande tungviktsmästare Alexander “Drago” Volkov.

Två svenska galor

MMAnytt The Zoner FC 11 Survival
Det kommer även bli MMA på hemmaplan då The Zone FC 12 kommer att äga rum den 12 oktober i Lisebergshallen i Göteborg och IRFA 5 är inbokat i Solnahallen den 19 oktober i Stockholm.

Den stora höjdpunkten på The Zone 12: Kamikaze är att IMMAF:s forne ordförande August Wallén (6-1) kommer att göra comeback i buren när han ställs mot fransmannen Jean-Francois Lenogue (16-14) i galans huvudmatch.

Det som på förhand är mest spännande med IRFA 5 är MMA-debuter av Sadibou Sy och Daniel Teymur som båda är meriterade kampsportare som väljer att pröva lyckan i MMA. I övrigt kommer galans match sannolikt att vara mötet mellan Zebastian Kadestam (4-0) och Mohammed Abdallah (3-1).

Shinya Aoki som fjäderviktare på ONE FC 11

one-fc-11-kim-vs-fernandes
Shinya Aokis (33-6) två senaste förluster har kommit när han tävlat på amerikansk mark mot amerikanskt motstånd. Så om man är vidskeplig kan man tillskriva hans val att hålla sina matchen i Asien som fullt förståeligt. På ONE FC 11 den 18 oktober kommer den japanske grapplingspecialisten att ställas mot amerikanen Cody Stevens (11-5-1). Matchen blir japanens första som fjäderviktare.

I galans huvudmatch ställs Bibiano Fernandes (14-3) mot koreanen Soo Chul Kim (7-4).

Nordbor som går match

Simeon-Thoresen
Vi börjar bli allt mer vana vid att svenskar och övriga nordbor tävlar runt om i världen och i oktober kommer både norrmannen Simeon Thoresen och dansken Mikkel Parlo att gå match.

Thoresen (17-4-1) är inbokad mot Peter Sobotta (13-4-1) på MMA Attack 4 som kommer att hållas på på den 26 oktober på Ergo Arena i Gdansk i Polen. Det blir norrmannens första match sedan han släpptes från UFC efter förlusten mot David Mitchell i januari i år. Thoresen är även inbokad att gå match mot Domingos Mestre på Superior Challenge 9.

Parlo (10-1) kommer att ställas mot obesgrade Jason Butcher (7-0) på Bellator 102. Matchen är en av semifinalerna i den pågående mellanviktturneringen. I andra semifinalen möts Perry Filkins och Brennan Ward.

Kategorier
BellatorIRFAMFCONE ChampionshipSvenska FightersSvenska NyheterThe Zone

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Headown
  2 October 2013 at 11:38

  Tack för infon, hade dock koll på det mesta som skrevs, men som vanligt läsvärt! :)

  • Patrick Jenkinson
   2 October 2013 at 12:19

   Skadar väl inte med en liten påminnelse i så fall. ;)

 • Vaettra
  2 October 2013 at 01:50

  Var kan man se Andreas Ståhls senaste match?

 • fredde
  2 October 2013 at 01:59

  Har nån aning om hur det går för Assan Njie ? Ingen match inplanerad?

 • ViktorElias
  2 October 2013 at 03:33

  MMA Attack har ju faktiskt en del intressanta matcher. Krzysztof Jotko (13-0) har ju faktiskt fått lite motstånd i sina sensate matcher, samma för “Wookie” Sajewski (10-0). Två unga killar att hålla ögonen på.

  • sepenoob
   2 October 2013 at 05:21

   Samma MMA Attack som blev inställt? :). Jotko skrev på för UFC typ samma dag.

   • ViktorElias
    2 October 2013 at 08:12

    Ha! Fan vad jag inte hänger med i svängarna. Läste ju till och med (såklart) om hans signande här på sidan.

  Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...