Foto: Micha Forssberg

Sirwan Kakai till MMAnytt: “Publiken kommer få se en ny version av mig”

Sirwan “Zohan” Kakai (9-2) tappade suget. Efter förlusten mot Taichi Nakajima (9-3-1) på Pancrase 252 tog han en paus. Sirwan var inte säker på om MMA var det han ville satsa på. Nu är han tillbaka och imorgon kommer publiken på The Zone FC 13 – Tough Luck att få se en ny Sirwan Kakai.

Sirwan Kakai ska möta Carl Fawcett (5-5) och har förberett sig väl. Med ett nytt hunger och positiv inställning började Kakai sina förberedelser i USA inför matchen.
– Jag var hungrig och mentalt förberedd redan från början. Jag kände mig som om jag vore 18 år igen. Som en helt ny fighter.

Med en gedigen erfarenhet och en ny hunger är det ganska naturligt att man utvecklas. Kakai är inget undantag. Han tog med sig sina erfarenheter och med en bra organiserat camp i USA känner han att han tagit kliv framåt.
– Mitt game har utvecklats och jag har tränat på bra. Lyssnat på min kropp och känner mig riktigt bra. Det ska bli oerhört roligt att gå match igen.

Uttåget ur kvalet till TUF och Kakais senaste förlust ställde allt på sin spets. Osäkerheten växte och han var inte säker på om han ville fortsätta med MMA.
– Jag kände att jag behövde en paus efter senaste matchen. Jag hade mycket negativa tankar och beslutet att ta en paus kan vara det bästa jag gjort i min karriär. Nu har suget och motivationen kommit tillbaka.

Matchen mot Fawcett blir Kakais första match i Sverige på över ett år. Att matchen går i Göteborg är bara ett plus. Kakai delar sin träning på American Top Team och GBG MMA. På så sätt blir det en hemmamatch för Kakai.
– Det är jävligt kul! Kommer ha med mig de jag vill ha i min hörna och jag kan inte vänta på att visa upp den nya Sirwan. Publiken kommer få se en ny version av mig och att det är i Göteborg är bara kul.

Carl Fawcett är en tuffing. Han går hårt framåt och har bjudit på rejäla sluggerfester. Endast en match har gått tiden ut och det var mot Robert Whiteford (11-2) som numer fightas i UFC. Kakai har sett flera matcher och vet vad han ska möta.
– Han är tuff och aggressiv. Han kan ta en smäll samtidigt som han kan ge en smäll. Han går framåt och är mer av en slugger. Jag är dock säker på vad jag ska göra för att vinna. Jag är väl förberedd och ska bjuda publiken på en show.

Att Sirwan Kakai är sugen på att gå match är det ingen tvekan om. När vi pratar hör man på rösten att han är hungrig och redo. Med andra ord är det inte bara Sirwan Kakai som ser fram emot matchen. Det bör även publiken göra också.

Hur tror ni matchen slutar?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
IntervjuSvenska NyheterThe Zone

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  25 April 2014 at 12:23

  Bodde Sirwan kvar i usa när han tog en paus eller e han tillbaka i sverige nu?

  WAR SIRWAN!

  • sepenoob
   25 April 2014 at 02:58

   Jag tror att han var hemma i Sverige under pausen för jag såg en del bilder då från GBG MMA. Verkar som han har varit i USA några veckor nu och precis kommit hem till Sverige igen.

  Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...