Tor Troéng besegrar Mats Nilsson via ett enhälligt domslut på The Zone FC: Demolition


Foto: Orcbite

En av kvällens mest efterlängtade matcher från The Zone FC: Demolition i Göteborg har avslutats. Matchen mellan Tor Troéng och Mats Nilsson blev i slutändan en riktigt händelserik match i 3 ronder, men avslutades i slutändan med att Troéng tog hem vinsten via ett enhälligt domslut där Troéng vann alla tre ronder med domarsiffrorna 30-27, 30-27, 30-27.

Nedan följer ett referat av Patrick Jenkinson som satt på plats och live-rapporterar direkt från The Zone i Lisebergshallen i Göteborg.

Rond 1
Eloge till dem båda för att ha tagit matchen. Nu börjar det. Nilsson tar mitten av buren, jabbar och söker klinchen upp mot buren. Han pressar men Troéng vänder. Det är knäpptyst i Lisebergshallen fram tills applåderna kom i takt. Tor fortsätter att sätta pressen i klinchen upp mot buren. Troéng växlar mellan knän och slag. De separerar. Nilsson pressar på med bra kombinationer och trycker upp mot burväggen. Troéng visar styrka och vänder och pressar tillbaka. Men han vill komma loss och jobba med nävarna och det gör de en stund till Nilsson söker nedtagningen igen. Nilsson pressar upp mot burväggen med grepp om ena benet. Clinch upp mot buren nu men Troéng vänder. Visar på bra stående grapplingstyrka. De separerar. Det är tydligt vad de båda har för plan för matchen. Nilsson håller mitten och Troéng cirkulerar. Troéng får fäste med en spark. Nilsson är nära att lyckas ta ner Tor men “The Hammer” kommer upp snabbt, räknas inte som lyckad nedtagning. Mer press upp mot burväggen från Nilsson. Tiden är slut. Troéng tar första ronden.

Rond 2
Nilsson lyckas med en längre slagserie och kommer när och försöker igen att ta ner matchen till mattan. men dit vill inte Troéng och han håller det stående.Upp mot buren vänder Troéng och lossar från Nilsson. Troéng har ett klart övertag stående men Nilsson ser mycket bättre ut i jämförelse med tidigare. han har tagit denna match på fullaste allvar. Han har nog också fått en del nya vapen med träningen i Danmark. Troéng pressar mot burväggen i stående klinch. Troéng får in ett par klockrena uppercuts på Nilsson och tvingar honom att backa undan med en blodig näsa. Men Nilsson är inte slagen ännu och han fortsätter att röra sig framåt efter lite clincharbete. Troeng får in en frontkick och Nilsson ser ut att vara nära slutet då han joggar iväg för att samla sig. Men icke, Nilsson har mer att ge och backar upp troeng och lossar en serie med slag. Nilson har Troeng på nän upp mot buren och den första lyckade nedtagningen är nära. Men nära skjuter ingen hare, Troeng kommer upp, vänder och pressar mot buren. Andra ronden är över och även den går till Troéng.

Rond 3
Tredje ronden är igång och Nilsson lyckas med ett vackert kast och landar i sidoposition på mattan. Troéng lyckas dock snabbt att få in honom i guarden. De jobbar sig mot burväggen nere på mattan och väl framme använder sig Troéng av den för att komma upp. Troéng fortsätter med effektiva uppercuts i clinchen och han får överlag bättre utdelning stående. Nilsson pressar mot buren och håller fast vid ett ben. De släpper och står i mitten av buren. Halva ronden kvar. Nilsson fortsätter med kombinationer för att söka nedtagningen men med 90 sekunder kvar är det inte säkert att han kommer lyckas. Troéng tar sig upp och vänder i clinchen. Pushkick från Troéng och han tvingar Nilsson att röra sig bakåt. Men det finns fortfarande mycket glöd kvar i Nilsson som driver framåt. Då är det istället Troéng som får ner matchen till mattan och från topposition kommer slagen. Matchen går tiden ut och den levde upp till förväntningarna. Översteg dem till och med.

Upplev MMA av toppklass på Cirkus - köp dina biljetter till Superior Challenge 19 nu!
Kategorier
The Zone

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...