12 Ögonblick: Trophy MMA IV, presskonferens och invägning

Välfylld konferenslokal på Comfort Hotell i Malmö. Tillräckligt underhållningsvärde för att gå i god för videon som släpps under dagen. Höjdpunkten var inte helt förvånande Mads Burnell som till attityden uppenbart är lika mycket dansk som han absolut inte är svensk. Även hans landsman Nick Barnö levererade ett vackert svar om varför han går under smeknamnet ”True Dane”. Våra svenska representanter såg mest ut att vara genuint lyckliga över att det snart var är dags att prestera.

Mohammed Abdallah, Malmö Muay Thai´s egen mini-Fedor, är mest troligt den som kommer ha störst publikstöd för kvällen. Alltid underhållande, alltid rakt på. I mitt tycke en av Sveriges mest intressanta och underhållande fighters och har i vanlig ordning flugit under den mediala radarn inför match. Det är uppenbart att han föredrar att slåss framför att underhålla media. Du får alltid ett ”hej” men mer sällan en intervju. Igår levererade han kvällens bästa och mest intensiva staredown för att sedan sjunka ner på sin plats och läsa sms. Hans match mot Michael Wiencek har stor potential att bli kvällens höjdpunkt.

Här följer ytterligare ett par punkter som skulle kunna trösta er som precis har vaknat till nyheten att nattens UFC 177 mer eller mindre inte finns längre.

  • Mads Burnell mot Nasir Aoubi. De som tror att Mads kommer att leka sig igenom ännu en match kommer förmodligen bli överraskade. Nasir fick inte mycket utrymme på presskonferensen men sa egentligen allt vi behöver veta för att inse att det kommer bli ett krig, ”Team AVAM”. Både Mads och Nasir har uttryckt stor respekt för varandra och utgår båda ifrån att matchen kommer bestå av tre hårda ronder.
  • Lägenhet och tillhörigheter är sålda, en enkelbiljett till Los Angeles är bokad. Emil Hartsner är på väg att göra allt för att påbörja jakten som inte slutar förrän Dana White har snörat på sig haklappen och käkat sina ord. En vinst är onekligen ett måste för en lyckad avskedsfest.
  • Linus Andersson går sin proffsdebut och har fysiska förutsättningar utöver det vanliga för sin viktklass. Den enda som med nöd och näppe uppmätte högre höjd över havet denna kväll var Yosef Ali Mohammad men då skiljer det också runt 30 kilo herrarna emellan. Det ska bli väldigt intressant och se hur han klarar sig mot Alexander Bergman som har en gedigen bakgrund inom såväl brottning som grappling.

För er som inte har möjlighet att se galan live så säljer Skånska Dagbladet stream direkt från Amiralen för 79 kr.

http://www.skanskan.se/section/livesport

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Trophy MMA

All in