Unik stämning på ett lyckat och fullsatt Trophy MMA V: ”Malmöpubliken är fan bäst”

Efter en lyckad gala som kryllade av avslut och underhållning har Trophy MMA börjat växa fram som en av Sveriges mest publikvänliga MMA-organisationer.

Malmögalan Trophy MMA V hade präglats av skador, avhopp och andra motgångare på vägen mot evenemanget. Inte minst dagen innan då det blev klart på invägningarna att en av proffsmatcherna strukits. Trots alla dessa negativa förutsättningar var det en oerhört lyckad gala med extremt spännande matcher redan från start.

Frontier MMA-talangen Ali Yazbeck inledde galan med en spännande shootfightingmatch som slutade i submission, precis som majoriteten av matcherna. Publiken spelade en stor roll då de tydligt valde favoriter de hejade fram och bidrog till en elektrisk stämning.

”Det var en Fantastisk gala,” sa arrangören Mikael Ågren till MMAnytt efter galan. ”Vi är glada att vi än en gång fyllt amiralen och att vi än en gång haft väldigt bra fighters.”

De fighters som tävlade höll en minst sagt bra kvalité och bjöd på en intensitet som är svårmatchad. Både hemmafighters samt gästande såsom Dexter Dyall Wallin, Robin Tuomi och dansken Joakim Jankovic hade gott om stöd i form av nedresta supporters för att matcha deras fina prestationer.

Då han reste hela vägen från Umeå hade Fernando Flores inte särskilt många fans på plats på Amiralen. Det hindrade dock inte Flores från att känna av den fantastiska stämningen som gjorde poängförlusten något lindrigare.

”Det var riktigt roligt att vara här nere,” berättade Flores. ”Jag tycker Trophy har styrt upp det riktigt bra. Att det finns galor som detta i Sverige skapar hopp för de fighters som vill få matcher, vinna och få erfarenhet. Jag är jätteglad för att fightas här och att David [Häggström] och Andreas [Ståhl] kunde följa mig ner.” 

Tuomi, som besegrade Flores via domslut efter tre hårda ronder, instämde med ett uttalande som resulterade i applåder på presskonferensen efter galan.

”Jag har varit med och coachat på Trophy innan och har sett vilken stämning det är på malmöpubliken…Malmöpubliken är fan bäst.”

För hemmafighters såsom Mattias Rosenlind och Rioo Ibrahim som höll i huvudevenemanget så märktes det att publiken hade sina favoriter som de högljutt stöttade på plats.

”Det var mitt andra main event på rad. Sist hejade ingen på mig, denna gången hejade iallafall hälften på mig. Hoppas att alla hejar på mig nästa gång.”

trophy yao

Allt var dock inte guld och gröna skogar. Trots att Amiralen var fullsatt och publikens energi fyllde ut det lilla tomrum som inte ockuperades av MMA-fans så var det en gala som arrangörerna känner inte fick nog med plats i medierna.

”Som arrangör kan jag tycka att MMA-nyheterna i Sverige lägger för mycket fokus på UFC, det borde vara mer fokus på svenska fighters. Då hoppas vi på att alla medier i Kampsportssverige försöker bygga upp lokala talanger.”

Efter en sådan lyckad gala blickar Trophy MMA framåt och planerar en live pay-per-view-sändning för nästkommande gala.

”VI lär ju också oss från gala till gala och blir också bättre och bättre. Nu är vi så bra att fighters jagar oss och vill komma hit. Jag tycker vi har skapat ett varumärke och byggt upp ett namn för oss i Sverige.”

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
NyheterTrophy MMA

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]