Yosef Ali Mohammad klar för huvudmatchen på Trophy MMA VIII

Sveriges mest lovande tungviktare har nu bokats för match på hemmaplan i Malmö.

MMAnytt kan nu meddela för att Trophy MMA VIII kommer att avrundas med en huvudmatch i tungvikt där hemmafavoriten Yosef Ali Mohammad (5-2) står för den ena halvan av evenemanget, organisationen avslöjade nyheten för MMAnytt tidigare i veckan. I dagsläget är motståndaren inte offentligjord men MMAnytt kommer att avslöja vem Mohammad möter senare i veckan.

Superior Challenge-mästaren Mohammad har länge varit Sveriges mest lovande tungviktstalang, en åsikt som inleddes med Malmöitens proffsdebut då han knockade Denis Sokol tidigt i den första ronden på Superior Challenge 8. Därefter mötte Mohammad den nuvarande UFC-fightern Viktor PestaHeroes FC i en match som blev kontroversiell. Mohammad vann matchen enligt poängdomarna på plats efter tre tuffa och jämna ronder, men Pestas team överklagade till det svenska MMA-förbundet som faktiskt ändrade resultatet till en poängvinst för tjecken.

Mohammad inledde därefter en imponerande segersvit där han avslutade ter raka motståndare i den första ronden, inklusive en submissionvinst över engelsmannen Mike NeunSuperior Challenge 10 som vann Skåningen tungviktstiteln i organisationen. Med den segern antogs Mohammad till en tungviktsturneringen på japanska Inoki Genome Fight där han knockade den holländske veteranen Dion Staring tidigt i den första ronden. I följande match ställdes han mot brassen Fernando Rodrigues Jr. i ett möte där svensken inledde starkt, dock blev han träffad av ett slag som sänkte honom, domaren bröt kort därefter och förlusten var ett faktum.

Mohammad hoppas nu på att återvända till vinstkolumnen i sin första match på hemmaplan i Malmö sedan sin proffsdebut, håll ögonen på MMAnytt för uppdateringar kring matchen. Trophy MMA VIII hålls i Malmö den 26:e mars på Glasklart i Västra Hamnen, biljetter till evenemanget kan köpas här, det preliminära matchkortet finner ni nedan.

  • Tungvikt: Yosef Ali Mohammad vs TBA
  • Lättvikt: Mattias Rosenlind vs Cosmin Tutu
  • Bantamvikt: Emil Hartsner vs TBA
  • Flugvikt: Bilal Musa vs Iurie Bejenari
  • Catchvikt: Linn Wennergren vs Camilla Hinze

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttTrophy MMAYosef Ali Mohammad

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara