10 svenskar som kan göra UFC-debut i Globen

Det ser ut som att UFC väljer att prioritera en återkomst till Sverige framför en gala i Danmark. Här är en lista över tio svenskar som skulle kunna debutera i Globen.

Under söndagen kunde FloCombats Jim Edwards rapportera att UFC avvaktar med en gala i Köpenhamn – för att istället hålla sitt femte event i Stockholm under våren.

Ett gäng lokala stjärnor behövs naturligtvis för att locka publik till galan och just nu är åtta svenskar under kontrakt med organisationen. Samtidigt är det mycket möjligt att en eller flera nya ansikten får chansen att debutera, om än som ersättare när någon skadar sig – och som det ser ut i dagsläget finns det en hel drös som skulle kunna vara aktuella.

 

Daniel Teymur

Foto: Mazdak Cavian

Matchfacit: 6-0

Viktklass: Fjädervikt/lättvikt

Daniel Teymur är mer än redo att göra brodern David Teymur sällskap i UFC. Efter sin tävlingsbakgrund inom thaiboxningen har han avslutat alla sina MMA-matcher i den första ronden – hälften via submission och hälften via knockout.

 

Max Nunes

Foto: Micha Forssberg

Matchfacit: 17-3

Viktklass: Mellanvikt/lätt tungvikt

Max Nunes har länge varit utmärkt sig som en av de vassaste svenskarna utanför oktagonen. Organistionen behöver nyförvärv i lätt tungvikt och Nunes är en underhållande fighter som avslutat 15 av sina 17 vinster.

 

Zebaztian Kadestam

Foto: Mazdak Cavian

Matchfacit: 8-2

Viktklass: Weltervikt

Zebaztian Kadestam har länge imponerat som mästare i den asiatiska organisationen PXC och sitter nu på fyra segrar i sina fem senaste matcher. Han är en spännande fighter som kan avsluta en match inom sekunder – men som även visat att han har kondition nog för fem ronder om det skulle behövas.

 

Oliver Enkamp

Foto: Per Häljestam

Matchfacit: 6-0

Viktklass: Weltervikt

Oliver Enkamp är en av våra hetaste talanger just nu. Han har en flashig stil och har redan “halva inne” i UFC, då han erbjöds en plats i The Ultimate Fighter 22 som han tvingades tacka nej till på grund av skador.

 

Jonatan Westin

Foto: Mazdak Cavian

Matchfacit: 10-2

Viktklass: Weltervikt

Jonatan Westin har gått från klarhet till klarhet med en vinstsvit på hela sex raka matcher. När Westin går match vet man att något spektakulärt är på gång och det gäller att inte blinka. Hans senaste fem segrar har alla säkrats i den första ronden – varav tre inom loppet av sekunder.

 

Fernando Gonzalez

Foto: Micha Forssberg

Matchfacit: 7-1

Viktklass: Weltervikt

Fernando Gonzalez är en grym grappler som förbättrat sig alltmer ståendes. Hans enda förlust hittills kom via delat domslut och vid vinst under nästa veckas Cage Warriors 80 kan han mycket väl bli aktuell.

 

Martin Akhtar

Foto: Mattias Persson

Matchfacit: 9-3, 1 NC

Viktklass: Bantamvikt

Martin Akhtar inledde karriären något skakigt, men har på senare tid lyckats rada upp hela fem raka segrar. Han kommer från en stående bakgrund men har visat att han blivit mer och mer komplett som MMA-fighter och även kan dra ut sin motståndare när läget finns där.

 

Sadibou Sy

Foto: Mazdak Cavian

Matchfacit: 5-2

Viktklass: Weltervikt/mellanvikt

Sadibou Sy har kanske inte lika mycket erfarenhet som resten av namnen på denna lista, men han har tidigare tävlat en hel del i thaiboxning och har den spektakulära fightingstilen som UFC söker. Se bara på hans klockrena huvudspark i den senaste matchen, som blev viral över hela världen. Säkrar han ännu en vinst på Superior Challenge 15 kan han helt klart bli aktuell.

Amir Albazi

Foto: Mazdak Cavian

Matchfacit: 9-0

Viktklass: Bantamvikt

Yngst på denna lista med längst obesegrade segersvit säger en hel del. Amir Albazi har dessutom avslutat alla sina matcher och även om han kanske inte alltid mött de tuffaste motståndarna – så är det på tiden att han får chansen att göra det i oktagonen.

 

Yosef Ali Mohammad

Foto: Micha Forssberg

Matchfacit: 7-3

Viktklass: Tungvikt

Sist men inte minst (bokstavligen talat) har vi Yosef Ali Mohammad som är en riktigt spännande tungviktare, en division som likt lätt tungvikt behöver mer djup. Han må ha stött på några nederlag, men den första var en domslutsvinst över en nuvarande UFC-fighter som sedan ändrades av Svenska MMA-förbundet – medan de andra två var publikfriande krig där han själv var nära att vinna. Han har matchats hårt och i övrigt avslutat alla matcher i första ronden.

https://www.youtube.com/watch?v=DQwIaZgiLU8

 

Vem vill du helst se debutera när UFC återvänder till Sverige?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

 

Kommentera gärna vem du hade velat se på listan, om du svarar “annan”. Denna lista omfattar dem som saknar tidigare erfarenhet i UFC och enligt min subjektiva åsikt är de tio som är mest aktuella för eventuella debuter just nu.

Därutöver finns också andra svenskar som har gått matcher i organisationen och sedan blivit av med kontrakten, varpå de jobbat sig upp på nytt och mycket väl skulle kunna ta sig in igen. I enlighet med UFC:s rådande dopingpolicy måste dock återvändande UFC-fighters vara tillgängliga för slumpmässiga dopingkontroller av US Anti-Doping Agency (USADA) i fyra månader innan en eventuell comeback, vilket alltså kan hindra namn som David Bielkheden (23-12) och Niklas Bäckström (11-2, 1 NC) från att återvända till organisationen i vår.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Amir AlbaziDaniel TeymurDiskussionDiskussionExklusivtFernando GonzalezJonatan WestinMax NunesOliver EnkampRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikelZebaztian Kadestam

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
7 Kommentarer
 • BearCub
  6 February 2017 at 12:55

  Listan saknar helt klart Guram Kutateladze, en talang som gått från klarhet till klarhet.

 • grillen
  6 February 2017 at 04:32

  Amir, Daniel, Fernando och Westin är dom som förtjänar det mest av dom på listan

 • KallesPappa
  6 February 2017 at 05:57

  Går ett rykte om att fotboll (10 – 0) ska göra debut.

 • Batman
  6 February 2017 at 10:45

  Hoppas att besluten om vilka svenskar som ska vara med baseras på skicklighet och inte vem som har flest och mest aktiva followers i sociala medier. Jag är alltid något skeptisk till dessa omröstningar då en del fighters kan fixa röster via uppmaningar i sociala medier.
  Hoppas att UFC gör en objektiv bedömning baserat på skicklighet och utvecklingspotential!

 • sepenoob
  7 February 2017 at 12:06

  Yosef Ali Mohammad!!

 • Kenny Starfighter
  8 February 2017 at 07:20

  Max, Amir, Sy & Oliver känns legit.

  Äh vafan alla har tillräckligt fina records för ufc, allt handlar om karaktärer till slut

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 55  Holly Holm vs Ketlen Vieira


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.44 - 2.87
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5512
  Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
  Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
  Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
  Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
  Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
  Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC Vegas 55

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Holly Holm via domslut2.00
  Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
  Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
  Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...