Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

5 matcher att boka efter helgens UFC 208

Helgens UFC 208: Holm vs. de Randamie blev på många sätt en besvikelse. Nu får vi se till att hitta mer underhållande matchningar för huvudkortets vinnare!

 

de Randamie vs. ”Cyborg”

Det var inte vackert, men Germaine de Randamie (7-3) lyckades göra vad som krävdes för att knipa UFC:s första kvinnliga fjäderviktsbälte med en kontroversiell domslutsvinst över Holly Holm (10-3).

Låt oss dock vara realistiska här. Med största sannolikhet hade ingen av damerna fått detta bälte runt midjan om det inte vore för Cristiane ”Cyborg” Justino (17-1, 1 NC) tillfälliga avstängning.

Nu ser det ut som att ”Cyborgs” USADA-ärende har tagit en ny vändning och att hon med stor sannolikhet kommer kunna återvända relativt snart. Om så är fallet är det uppenbart att hon bör få chansen på bältet.

Om Justino dock blir avstängd trots framstegen, blir det hela lite svårare då det i dagsläget inte finns någon annan kvinnlig fjäderviktare i UFC. Antingen får man då boka in ett returmöte som både de Randamie och Holm är intresserade av, eller också ta in Invictas Megan Anderson (8-2). Jag skulle i så fall klart föredra det sistnämnda alternativet ur ett underhållningsperspektiv.

 

Silva vs. Hall

Kontroversen åt sidan, den tidigare mellanviktsmästaren Anderson Silva (34-8, 1 NC) lyckades göra nog för att vinna ett enhälligt domslut över topp 10-rankade Derek Brunson (16-5). Ännu en förlust hade varit katastrofal för hans karriär, men nu är han tillbaka i segerspåret och förblir ett intressant namn i divisionen.

Så vad ska man göra med ”The Spider” härnäst?

Först och främst kan vi klargöra saken: ingen titelmatch mot Michael Bisping (30-7) tack! Visst förlorade han själv kontroversiellt i deras första möte, men med så många välförtjänta titelutmanare i mellanvikten vore det något av en skandal om Bisping återigen skulle komma undan de tuffaste matcherna.

Det finns istället en motståndare som enligt mig skulle passa mycket bättre. Förra året var nämligen tanken att Silva skulle ha mött topp 15-rankade Uriah Hall (12-8) – en stilistiskt sett underbar matchning. Låt oss boka den igen.

 

”Jacare” vs. Whittaker

Ronaldo ”Jacare” Souza (24-4, 1 NC) gjorde vad som förväntades av honom när han kammade hem en tidig submissionvinst över topp 15-rankade Tim Boetsch (20-11). Han har nu vunnit tio av sina senaste elva matcher och är fortfarande mycket nära en titelmatch.

Den kontroversiella förlusten mot Yoel Romero (12-1) satte verkligen käppar i hjulen för 37-åringens framfart, och oavsett vad man tyckte om domslutet i den matchen vore det tämligen ologiskt att ge honom titelchansen före Romero.

En match som dock hade varit logisk är ett returmöte med Luke Rockhold (15-3), som egentligen skulle ha skett i november förra året. Problemet är bara att Rockhold fortfarande är skadad och enligt egen utsago kommer dröja ett tag till innan han återvänder till buren.

Mitt förslag blir därav att matcha ”Jacare” mot nummer 6-rankade Robert Whittaker (17-4), som själv förtjänar en stor match efter att ha säkrat sex raka vinster i rad.

 

Teixeira vs. Gustafsson

Glover Teixeira (26-5) bjöd inte heller på den mest underhållande prestationen, men han var ändå i full kontroll och vann samtliga ronder mot Jared Cannonier (9-2).

Nu finns det en väldigt logsikt match som väntar för Teixeira.

Precis som Teixeira lyckades svenske Alexander Gustafsson (17-4) ta sig tillbaka till vinstkolumnen med en – inte så imponerande – domslutsvinst sist han var aktuell. De två ligger precis intill varandra i rankingen och har även varit bokade för match tidigare.

Gustafsson vill helst möta Ryan Bader (22-5), men det verkar så gott som klart att han kommer gå över till Bellator. Teixeria är ett utomordentligt andrahandsval som även lär bjuda på en mer underhållande match.

Toppas nästa Sverige-gala med dessa två herrar så kommer biljetterna säljas slut snabbare än kvickt oavsett vilka andra matcher som bokas.

 

Poirier vs. Chiesa

Huvudkortet öppnades av en av galans få underhållande matcher, där topp 10-rankade lättviktaren Dustin Poirier (21-5) studsade tillbaka till vinstkolumnen med en imponerande insats mot veteranen Jim Miller (28-9, 1 NC).

Efter treronderskriget, som Poirier tog hem via majoritetsdomslut, finns det en rad intressanta matcher som jag gärna skulle se härnäst. Det alternativet som jag finner mest lockande – och även logiskt sett till rankingen – är en match mot nummer 8-rankade Michael Chiesa (14-2).

Chiesa är en fighter som, precis som Poirier, alltid är underhållande. De har även sina främsta styrkor i olika områden, även om de båda är väldigt kompletta MMA-fighters.

Boka denna match så får vi antingen se ett snyggt avslut eller ännu ett krig – för något annat scenario kan iallafall inte jag se.

 

Håller du med om matchningarna, eller har du egna förslag som du hellre skulle se? Kommentera nedan!

 

Foton: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Alexander GustafssonAnderson SilvaDiskussionDiskussionDustin PoirierExklusivt på MMAnyttGermaine de RandamieGlover TeixeiraMMAnytt.seRekommenderatRonaldo "Jacare" SouzaSvenska FightersUFCz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikelz-Senaste Nytt

Svara