58 procent av alla tungviktsmatcher i UFC slutar i T/KO

Det kanske inte kommer som en stor överraskning, men majoriteten av tungviktsmatcherna i UFC avslutas via antingen en knockout eller en teknisk knockout, enligt en undersökning från Fightnomics.

Undersökningen har genomgått avslutningsmetoden på alla matcherna i UFC sedan 2007 fram till i april 2013, uppdelat per viktklass. Resultatet blir att tungviktarnas favoritavslutningsmetod är en T/KO, medan flugviktarna tenderar att gå till domslut.

74% av alla tungviktsmatcher avslutas på ett eller annat sätt, medan endast 38% av matcherna avslutas i det andra spektrumet i flugvikten, enligt grafen nedan.

How-UFC-Fights-End-2013-Edition

Totalt sett så är genomsnittsavslutningen på 54% av alla de matcherna som gått i UFC sedan 2007. De övriga 46 procenten går till domslut, eller avslutas på något annat sätt så som no contest, skador, omvända vinster eller liknande.

Men när det gäller domslutssiffrorna så finns det en annan faktor i det som tar ens uppmärksamhet. Cirka 20-25% av gångerna så är poängdomarna oense om utgången på en match. Det innebär att ca vart femte match så kommer tre poängdomare, som tittar på samma personer inne i buren, ha olika uppfattningar om hur matchen egentligen genomförts och även om vem som faktiskt vunnit.

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem vill ni se debutera på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...