7 fighters släppta av UFC – två av dem kommer överraska dig!

✅ UFC river flera fighters kontrakt ✅ Listan inkluderar två förvånande namn

UFC skriver kontrakt med flera fighters på löpande band och har idag börjar det totala antalet UFC-atleter närma sig 600. För att balansera ut detta måste organisationen också göra sig av med vissa fighters som inte presterar som förväntat.

Oftast blir fighters som förlorar ett par tre raka matcher av med sina kontrakt, men UFC är inte alltid konsekventa och ibland väljer de att släppa fighters som ingen hade förväntat sig.

Twitter-kontot UFCFIGHTERSiNFO, som håller koll på den långa listan av UFC-fighters, har nu avslöjat fem nya namn som inte längre kan kalla sig UFC-fighters – och Bloody Elbow rapporterar därutöver att ytterligare två fighters har fått sina kontrakt rivna.

Knockade Conor McGregors klubbkamrat brutalt – får ändå gå

En som har fått sitt kontrakt rivet lite väl tidigt är den brittiske welterviktaren Galore Bofando. “The Paranormal” hade visserligen inte något vidare starkt matchfacit (5-1) när han skrev på för UFC – men han debuterade med stil och levererade en brutal knockout som genererade en hel del uppmärksamhet.

Det var i juli förra året som Bofando tog sig an superstjärnan Conor McGregors träningspartner och nära vän, Charlie Ward, på UFC Fight Night 113. UFC-debuten hade inte kunnat sluta bättre för Bofando – som knockade Ward med ett brutalt kast.

35-åringen hann endast gå en till match på UFC on FOX 26 i december, där han förlorade mot The Ultimate Fighter: Nations-vinnaren Chad Laprise via teknisk knockout, innan han nu tvingas söka sig vidare till någon annan organisation för att fortsätta MMA-karriären.

Blir av med UFC-kontraktet – innan han hunnit göra sin debut

Vidare lyfter nog många på ögonbrynen när de får reda på att den ukrainske tungviktaren Dmitry Poberezhets har släppts av UFC.

I januari 2017 kunde MMAnytt exklusivt avslöja att Poberezhets skrivit på för UFC, varpå han sedan bokades för debut mot Jarjis Danho på UFC 211. Ukrainaren, som är obesegrad med 15 vinster och en No Contest sedan februari 2012, tvingades dock hoppa av på grund av en skada.

Återkommande skador har varit ett problem på sistone för Poberezhets, som nyligen var tvungen att dra sig ur sin planerade comeback mot Mark Godbeer som skulle ha ägt rum under nästa veckas UFC Fight Night 127 i London. Och nu verkar UFC helt enkelt vara trötta på att ha att göra med en så pass skadebenägen fighter.

Här är hela listan av de fighters som släpps av UFC

Övriga namn var inte riktigt lika häpnadsväckande. Kolla in hela listan av de fighters som fått sina UFC-kontrakt rivna nedan!

 • Weltervikt: Galore Bofando (5-3 MMA, 1-1 UFC)
 • Tungvikt: Dmitry Poberezhets (24-5-1, 1 NC MMA, 0-0 UFC)
 • Weltervikt: Bobby Nash (8-4 MMA, 0-3 UFC)
 • Lätt tungvikt: Francimar Barroso (19-7, 1 NC MMA, 4-4, 1 NC UFC)
 • Kvinnlig stråvikt: Kailin Curran (4-6 MMA, 1-6 UFC)
 • Kvinnlig flugvikt: Karine Gevorgyan (3-3 MMA, 0-1 UFC)
 • Kvinnlig flugvikt: Ariel Beck (4-5 MMA, 0-1 UFC)

Bortsett från dessa nya avslöjande har även welterviktaren Oluwale Bamgbose (6-4 MMA, 1-4 UFC), bantamviktaren Carls John De Tomas (6-2 MMA, 0-2 UFC), flugviktaren Pietro Menga (13-0 MMA, 0-0 UFC) samt de kvinnliga flugvikarna Deanna Bennett (8-3-1 MMA, 0-0-1 UFC) och Christina Marks (8-9 MMA, 0-1 UFC) fått sina kontrakt rivna på senare tid.

Vidare har organisationen släppt den pensionerade mellanviktsveteranen Nate Marquardt (35-19-2 MMA, 13-12 UFC) och dessutom valt att inte skriva något nytt kontrakt med den lovande lättviktaren Chris Wade (12-3 MMA, 5-2 UFC).

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...