Al Iaquinta borta i åtta månader på grund av knäskada

Al Iaquinta blir på grund av en skada i höger knä borta från UFC i upp till åtta månader. Iaquinta, som slåss i UFC:s lättviktsklass, har en mycket framgångsrik svit på fyra raka segrar bakom sig. Men nu ser det alltså ut som om vi får vänta länge på “Ragings” nästa viktoria.

Den New Yorkfödde fightern Al Iaquinta har varit mycket framgångsrik i oktagonen och kan bland mycket annat ståta med att ha radat upp fyra raka vinster i sina senaste fyra matcher. Iaquinta, som även är känd under sitt nick “Raging”, ser dock av allt att döma ut att tvingas vänta väldigt länge på en möjlighet att kunna addera ytterligare en viktoria till sin samling. Det rapporteras nämligen från UFC att Iaquinta, som är kontrakterad för organisationens lättviktsklass, nu tvingas operera sitt skadade högerknä. Därefter väntar lång rehabilitering innan “Raging” ens kan börja snudda vid tanken på en comeback som fighter i UFC.

Senast det begav sig för Iaquinta var i april i år, då han mötte Jorge Masvidal och vann på split decision. Nästa fight för Iaquinta var planerad till juli då det var tänkt att han skulle slåss mot Bobby Green, som drog sig ur på grund av skada. Gilbert Melendez stod sedan på tur, men missade sin vikt vid invägningen.

Nu väntar alltså ett mycket långt skadeuppehåll från allt vad MMA heter för Iaquinta, som tidigast kan vara tillbaka i oktagonen någon gång nästa höst. UFC:s lättviktsklass har därmed drabbats av ytterligare ett skadebortfall.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Al IaquintaBobby GreenGilbert MelendezJorge MasvidalSenaste NyttUFCz-Fighters

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara