Al Iaquinta. Foto: MMAnytt

Al Iaquinta vill möta Tony Ferguson: “Står inte ut med den killen”

✅ Har inte tävlat sedan titelmatchen mot Khabib Nurmagomedov ✅ "El Cucuy" medicinskt godkänd för att återvända

När fighters tvingades hoppa av och titelmatchen i lättvikt under UFC 223 var i fara ställde Al Iaquinta (13-4-1) upp för att ta sig an den fruktade och obesegrade dagestaniern Khabib Nurmagomedov. Iaquinta kämpade hårt i fem ronder, och gjorde en stabil insats trots tydlig seger för motståndaren.

Nu är Iaquinta redo för att återvända, och har en särskilt motståndare i siktet: den forne interimmästaren Tony “El Cucuy” Ferguson (23-3) – något som meddelades för MMA-journalisten Ariel Helwani.

RELATERAT:

Ferguson skadade sig inför UFC 223 och tvingades dra sig ur mötet med Nurmagomedov, något som så småningom ledde till att hans interimtitel blev fråntagen. “El Cucuy” är obesegrad sedan 2012 och sitter på en hela tio raka segrar i UFC över bland andra Rafael dos Anjos och Kevin Lee.

Iaquinta var inbokad för att möta Justin Gaethje då ett par rådande skadebekymmer gjorde det svårt för den förstnämnde att vara i tävlingsform. Förlusten mot Nurmagomedov bröt en fem matcher lång vinstsvit, inklusive en knockoutvinst över Diego Sanchez samt en kontroversiell poängseger över Jorge Masvidal.

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara