Aldo-McGregor, Rousey-Tate III och Werdum-Velasquez II kan bokas för samma gala

Under natten började det talas om något som vore det största någonsin i UFC-historia – nämligen att boka tre stora titelmatcher för en och samma kväll. Organisationens VD Dana White uppträdde under presskonferensen efter nattens UFc 190 lömskt kring frågan, och rykten har börjat florera.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Ronda Rousey (12-0) försvarade som förväntat den kvinnliga bantamviktstiteln mot Bethe Correia (9-1) under nattens huvudmatch på UFC 190: Rousey vs Correia i Rio de Janeiro. Det tog henne enbart 34 sekunder att vinna via knockout och gotta sig i den brasilianska publikens jubel.

MMAnytt_ronda_rousey

Enligt Dana White kan galan ha slagit de fantastiska nummer som UFC 189: Mendes vs McGregor drog förra månaden, när irländaren Conor McGregor (18-2) knep interimbältet i fjädervikt mot Chad Mendes (17-3) i huvudmatchen. I dagsläget diskuteras ofta vem som är UFC:s största stjärna och det verkar med andra ord vara Rousey och McGregor som utmärker sig i särklass.

Med två så pass populära namn, som egentligen inte behöver många andra högprofilmatcher på samma kort för att generera extrema pay-per-view-siffror, kan man tänka sig att organisationen föredrar att låta dem medverka i olika event. Detta verkar dock inte vara fallet, och möjligheten finns att UFC planerar sin största gala någonsin i slutet av året.

Rykten och uppgifter från Dana White tyder på att en gala i AT&T Stadium i Texas planeras den femte december, med det framemotsedda mötet mellan fjäderviktsmästaren och pound-for-pound-ettan Jose Aldo (25-1) och Conor McGregor som huvudmatch och upp till två andra titelmatcher på kortet.

Tidigare twittrade Front Row Brian att organisationen planerade en returmatch mellan tungviktsmästaren Fabricio Werdum (20-5-1) och Cain Velasquez (13-2) för storgalan, och angav ett annat potentiellt datum för Ronda Rouseys nästa titelförsvar, som redan tidigare känt blir ett tredje möte mot Miesha Tate (17-5).

https://twitter.com/FrontRowBrian/status/627641543080443905

https://twitter.com/FrontRowBrian/status/627641802070335488

https://twitter.com/FrontRowBrian/status/627642434164539393

På presskonferensen efter UFC 190 tillfrågades dock White om det möjligen kan röra sig om att tre titelmatcher planeras för galan i Dallas, och ställde sig positiv till idén. Han uppträdde hemlighetsfullt och det återstår att se om drömgalan kan bli verklighet.

Det ska tilläggas att den forne tungviktsmästaren Cain Velasquez inte blivit garanterad nästa titelchans. Olika uppgifter om Andrei Arlovski (24-10, 1 NC) respektive Stipe Miocic (13-2) som nästa utmanare har tidigare inkommit, och även om den förstnämnda nu bokats mot Frank Mir (18-9) så är ingenting klart ännu.

Tror ni UFC kommer boka tre titelmatcher på samma gala för första gången någonsin?

Foto: Mazdak Cavian

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Cain VelasquezConor McGregorFabricio WerdumJose AldoMiesha TateNyheterRonda RouseySenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
6 Kommentarer
 • BenRangel
  2 August 2015 at 11:13

  Nja, om de skulle göra något sådant så vore det till UFC 200.

  • Peter
   3 August 2015 at 12:11

   Då ska vi ju se Jon Jones göra comback mot Alex om bältet ;)

  • Kenny Starfighter
   3 August 2015 at 06:26

   de får helt enkelt pressa in 7 numrerade galor efter ufc 192 i oktober, de klarar de nog av ;-)

 • Lallarn
  2 August 2015 at 11:23

  Tycker inte att det låter som en bra idé att ha dessa 3, på förhand, fantastiska fighter på samma gala. Men eftersom jag inte har en examen i marknadsföring kan jag ha fel.

 • Eric
  3 August 2015 at 12:37

  Jag måste säga att jag tycker det var märkligt kort och blir förvånad om det drog så mycket, då drar Ronda det helt själv. Drar Nog-bröderna eller Shogun så himla mycket PPV’s idag? Och två finaler i TUF på PPV-galas huvudkort kändes också konstigt, det brukar vara Fight Night-material.

 • Criixxus
  3 August 2015 at 10:10

  Bullshit.. Hur kan denna galan dragit tittare!?

 • Svara